Grote activiteiten Radar Vrije Tijd gaan niet door

Veiligheid cliënten en vrijwilligers staat voorop

Op 18 augustus heeft premier Mark Rutte een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd, omdat het aantal coronabesmettingen in Nederland oploopt. Wij zaten toen natuurlijk ook op het puntje van onze stoel te luisteren. Op de persconferentie zei de premier dat er met name binnenshuis op familiebijeenkomsten en feesten veel besmettingen plaatsvinden, omdat het lastig is om zich daar aan de 1,5 meter afstand te houden. Hij gaf het zéér, zéér dringende advies dat voorlopig dus niet meer te doen.   

Opstart

Vanaf juli is Radar Vrije Tijd weer langzaam opgestart met o.a. het organiseren van dagtochten. Dat gaat goed, maar we kunnen van daaruit ook zien en voorspellen dat het in grote groepen en met grote activiteiten heel moeilijk is, zo niet ondoenbaar, dat cliënten zich aan de coronamaatregelen kunnen houden.

Daarom hebben we in nauw overleg met directie, nadat we alle plusjes en minnetjes op een rij hebben gezet, besloten om de komende maanden géén grote activiteiten te organiseren waar meer dan 50 mensen aan kunnen deelnemen. We vinden dit echt hartstikke jammer, want we weten dat cliënten zich hierop verheugen. Maar hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid om onze cliënten en vrijwilligers te beschermen.

De dagtochten bestaan uit maximaal 50 deelnemers. Die gaan dus wel gewoon door.

Er is voor iedereen dan nu ook meteen duidelijkheid over welke activiteiten wél kunnen doorgaan in 2020 en welke niet.

Wat betekent dit nu concreet:

Het reguliere vrijetijdsaanbod gaat, daar waar nodig aangepast, gewoon door. Denk aan de weekclubjes, sportclubjes en de Vriendenkring-/clubactiviteiten.

De artiestenboottocht op 10 oktober gaat niet door. Cliënten die deze activiteit al betaald hebben krijgen allemaal hun geld teruggestort.

In november is er géén Sinterklaasfeest in zaal Klimmen.

In december is er géén Kerstboottocht.

Aangepast programma

Natuurlijk zitten we niet stil en komt er een aangepast programma tot en met december 2020. Zodat we veilig en gezond deze Coronaperiode doorkomen de komende maanden. We gaan er samen het beste van maken. Doen jullie met ons mee?  

Het motto van Radar Vrije Tijd wordt: Veilig en verantwoord gaan we dichtbij huis, samen op pad!

Vragen of meer informatie

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Monique Hollanders, coördinator Radar Vrije Tijd, tel. 088-3505952 of per mail vrijetijd@radar.org


Reacties (0)

Reactie toevoegen +