Het netwerk van de cliënt

Begeleiding, cliënten en netwerk samen aan de slag

Op de foto Trudy Veelenturf, inmiddels 91, nog steeds "juffrouw Trudy" voor Tonnie Rongen. Een prachtig voorbeeld van een netwerk van vele, vele jaren.
 

Veel cliënten hebben familie, buren of bekenden die belangrijk zijn voor hen. Wij vinden het contact met de mensen die belangrijk zijn voor de cliënt goed. 

We noemen dat ook wel “het netwerk van de cliënt”.

Het contact tussen cliënt en netwerk is niet voor iedereen hetzelfde: de ene cliënt ziet zijn netwerk vaker dan de andere cliënt; en de ene cliënt gaat bijvoorbeeld af en toe kleren kopen met haar zus, terwijl de moeder van een andere cliënt elke week een keer komt koken in de woonvorm. Zo zijn er nog meer verschillen te noemen. 

Soms willen cliënt en netwerk misschien wel meer of ander contact. De begeleiding weet dat niet altijd. Ook kan het zo zijn dat de begeleiding niet goed weet hoe ze cliënten, familie, buren of bekenden moeten vragen of ze meer of ander contact willen of bijvoorbeeld iets in de woonvorm willen doen.

Op een aantal plekken binnen Radar gaan begeleiding, cliënten en netwerk samen aan de slag. Samen zullen ze kijken wat ze graag willen en wat zij kunnen.

Hoe gaan ze dat doen?

In een eerste bijeenkomst heeft het netwerk van cliënten een vragenlijst ingevuld over hun contact met cliënt en met Radar. Ook is er een theatervoorstelling geweest waarin op een leuke manier de verschillende ideeën over  contact tussen begeleiding, cliënt en netwerk werd gespeeld.

Ook zullen de begeleiders gaan leren hoe ze op een goede manier contact kunnen krijgen met het netwerk van de cliënt.

In het najaar zal er dan nog eens samen met begeleiding, cliënten en netwerk gekeken worden of er iets is veranderd (meer of ander contact) en wat er nog meer anders kan.

Als dat goede resultaten heeft, zullen we kijken of alle begeleiders binnen Radar deze training kunnen gaan volgen zodat begeleiding, cliënt en netwerk meer samen gaan werken.

Radar, maart 2016


Reacties (1)

Trudy en Tonnie GEWELDIG !!!
Thera Peeters @ 17 mei 2016

Reactie toevoegen +