Gemeenteraadsverkiezingen

Prokkelduo's aan het woord

De gemeenteraadsverkiezingen zitten er weer op...

Er waren heel wat prokkelduo's die hebben meegewerkt.

Hieronder een terugblik.


Landgraaf


Foto: Luc Lodder

Prokkelduo wordt blijvertje bij verkiezingen in Landgraaf

De Limburger maakte er een artikel over.

Klik HIER om het artikel te bekijken.

-


-
Ook op Facebook was er aandacht voor:

 

-


-
Maastricht

Mariska heeft een verslag geschreven over haar dag:

Ik was om 08:40 uur vertrokken van mijn huis.
Het was maar 11 minuten lopen. Het was lekker weer.

Ik kwam Gini, mijn maatje tegemoet. We gingen naar binnen.

Onze taak was om bij de ingang te staan.
Het was niet druk en ik heb ook een paar bekenden gezien.

We moesten de mensen ontvangen en zeggen: "Goede dag, als u wilt kunt u de handen ontsmetten en het mondkapje hoeft niet perse op. En dan zeiden we waar ze naartoe konden. 

Ik heb ook vlak bij de stempas gezeten om te kijken hoe dat ging.
Ik heb ook gekeken hoe ze het stembiljet gaven aan de mensen. En hoe de mensen dat in de container deden.
Het was superleuk om te zien hoe die dingen gaan.

Ik moest van 9 uur tot 1 uur, maar ik had gevraagd of ik een uurtje langer mocht. Het mocht, ik was van 9 uur tot 2 uur gebleven.

Het was een super leuke ervaring.
Ik ga zeker volgend jaar weer mee helpen.

groetjes Mariska Snel

hallo iedereen


-
Meerssen

Op 21 februari zijn we kennis gaan maken bij de gemeente Meerssen vanwege Stichting Prokkel, de motor achter het uitbreiden van inclusieve stembureaus. In de uitvoering betekende het dat er Prokkelduo's gevormd moesten worden om als vrijwillige teamleden deel te nemen aan zo'n inclusief stembureau. Een duo bestaat uit een persoon met een licht verstandelijke beperking en een persoon zonder verstandelijke beperking. Foto eerste kennismaking

Franco Jacub en Cathy Erkenbosch, leden van de Centrale Cliënten Raad Radar, hebben zich opgegeven om te helpen op een stemlocatie bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14-15 en 16 maart 2021. Hun maatjes voor de Prokkelduo's zijn Marion Godding en Veronique Doornbos. 

Op de eerste en derde dag van de verkiezingen werden we vriendelijk ontvangen door de mensen die bij de gemeente werkzaam zijn, en de vrijwilligers die de stembureaus bemannen. En natuurlijk moesten er even foto’s gemaakt worden.  

Tot onze grote verrassing kwam de burgemeester mevr. M. Clermonts zich voorstellen. Tijdens een gezellig gesprekje heeft de burgemeester verteld over de ambtsketting. Dat was erg interessant.  

   
Foto's: burgemeester Clermonts met Cathy Erkenbosch met Franco Jacub

Tijdens deze gezellige ochtend mocht de lokale televisieomroep natuurlijk niet ontbreken. Het was een gezellige, leerzame ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is.  

-


-

-


-
Valkenburg aan de Geul 

Op maandag 14 maart is Sylvia Doorakkers samen met vrijwilligster Guillaumien Habets  naar het stadhuis van de gemeente Valkenburg aan de Geul gegaan om te werken bij een stemlokaal. 

Sylvia vond het heel spannend en was blij met deze uitdaging. Vooraf moest Sylvia een cursus doen, waarvoor ze geslaagd is! Sylvia heeft potloden uitgedeeld en ontsmet en stembiljetten uitgedeeld. 

Toen Sylvia binnenkwam werd ze goed ontvangen door de voorzitter van het stemlokaal. Sylvia vond het spannend, maar ook leuk, om nieuwe mensen te ontmoeten bij de gemeente. 

Sylvia en Guillaumien zijn getrakteerd op een diner en een stukje vlaai. Ook werden ze goed verzorgd met koffie, thee en limonade. Ook heeft ze een goodiebag gekregen met bonbons en een boekje over Valkenburg. 

Bij de volgende verkiezingen zou Sylvia graag weer willen meewerken. 

Sylvia en Guillaumien bedankt! 
-


Reacties (0)

Reactie toevoegen +