Workshop fotografie een succes!

Angelo en Bram, twee vriendjes.....

Bram Elffers en Angelo Verbrugge kennen elkaar vanuit het Atrium ziekenhuis te Heerlen. Beiden waren ze daar werkzaam en hebben ze met elkaar samen gewerkt. Nadat Angelo naar de Ouderenzorg, Cicero zorggroep in Hoensbroek, vertrok raakten ze elkaar uit het oog. Bij het afscheid van Bram, nu 2 jaar geleden, troffen ze elkaar weer en werd op de afscheidsreceptie van Bram een afspraak gemaakt om elkaar weer eens bij te praten.

Bram was eigenlijk al zijn hele leven actief in de fotografie terwijl Angelo pas echt interesse kreeg toen hij zijn pelgrimstocht vanuit Landgraaf naar Santiago de Compostella in Spanje te voet aflegde (2700 km wandelen). Na deze voettocht werd er een echt goede fotocamera (Canon) gekocht en Angelo kreeg vooral plezier in de natuurfotografie. Hij is zich hierop gaan toeleggen en heeft cursussen in de basisfotografie gevolgd in België en nog aanvullend workshops, onder andere portret- en roofvogelfotografie.

Bram heeft een Nikon camera en is gespecialiseerd in portretfotografie en strawbust (flitstechnieken). Bram heeft vroeger ook een donkere kamer gehad en drukte zelf de foto's af. In het technische gedeelte van de fotografie leert Angelo veel van Bram.

Het leuke is dat Angelo gevraagd werd door Jane Hardenberg om voor de website van Radar alle gebouwen te fotograferen. Jane wist via May Verbrugge (vroegere beleidsmedewerker bij Radar) dat Angelo vervroegd met pensioen gegaan was en dat een van zijn hobby's fotograferen is. Angelo heeft Bram gevraagd om hem hierbij te helpen. Immers met 2 man weet en kun je veel meer dan alleen. Angelo wilde technische ondersteuning maar ook een maatje zodat je samen de foto's kunt bekijken en bespreken. Wij hebben op en in alle gebouwen de kamers, gangen, gezamenlijke ruimtes, douches, keukens en tuinen, terrassen maar ook gevels gefotografeerd. Een hele klus. Hieruit kwam toen veel reactie en werden we gevraagd om projecten te doen zoals alle medewerkers van “Doe Gewoon” in zwart/wit te portretteren. Maar ook openingen van nieuwe gebouwen of andere officiële gelegenheden. Daarna is het erg stil geworden en werden we niet meer gevraagd. Erg jammer trouwens. Een enkele keer nog voor bijvoorbeeld “Rakonti” of een trainingstocht van de deelnemers aan de “Mont Ventoux”.

Dan komt plots de vraag via Walter Loozen en daarna Francisca om te ondersteunen bij de cliëntenwebsite. Met wat heen en weer overleg hebben we toen afgesproken om een workshop fotografie te geven. Door het tijdstip, op woensdagmiddag, konder er 2 enthousiaste cliënten, Robert van Deyl en Elke Slangen aan deelnemen. Wij hebben inmiddels 3 middagen met hun opgetrokken en zij waren uitstekende cursisten. De basiscursus hebben ze nu met goed gevolg afgesloten. In het najaar gaan we met hun verder in een vervolgcursus waar we hun meer leren over de instellingen van een camera en flitstechnieken.

Na de zomer starten we dan tegelijkertijd weer met een basiscursus voor nieuwe cursisten.

Robert heeft inmiddels zelfstandig de opening van Athos gefotografeerd en de wethouder geïnterviewd. Ik ben razend benieuwd naar zijn foto's!

Bram en Angelo

Wat vonden Elke en Robert van de workshop?

Robert: 

Ik vond de workshop interessant en leuk. Het was niet moeilijk. Angelo en Bram hebben het duidelijk en boeiend  uitgelegd waar je op moet letten als je een foto wil maken. Ik heb de workshop als prettig ervaren. Ik zou graag nog meer leren over fotografie. Angelo en Bram waren vriendelijk en de oefeningen waren ook interessant om te doen.

Elke:

De fotografie workshop vond ik leuk. Ik had veel geleerd. Zoals; hoe je met licht werkt en dat je niet veel in de middag moet fotograferen. Ik heb al wat geleerd eens een keer, maar er kwam echt veel meer bij kijken dan dat alleen. Was echt heel erg interessant. Ik heb veel geleerd!


Reacties (0)

Reactie toevoegen +