Daisy Bosch actief in GIPS project

Zij leerde kinderen ervaren hoe het leven met een handicap is

Mijn naam is Daisy Bosch, ben 25 en heb mee gedaan aan het gips project (Stichting GIPS werkt sinds 1990 aan een positieve beeldvorming over mensen met een handicap bij kinderen. De Stichting Gips bezoekt scholen in Zuid- en Midden-Limburg. Het gaat vooralsnog om de bovenbouw van het basisonderwijs. De bezoeken van scholen en het geven van informatie wordt gedaan door vrijwillige, gehandicapte medewerkers.) Dat houdt in dat ik naar scholen ging om uit te leggen wat  mijn handicap in houdt. We gingen twee weken achter elkaar naar dezelfde school. Er waren verschillende mensen met een handicap.

De eerste week deden wij met de kinderen een spel, zodat de kinderen kunnen ervaren  hoe het is om te leven met een handicap, zij vonden dit heel erg leuk. Ze vonden het ook soms wel akelig om sommige opdrachten te doen, maar de meeste kinderen deden leuk mee. Wij zeggen altijd tegen de kinderen geen vraag is te gek  en dat iedereen mag proberen een vraag te stellen. Dit was wat de eerste week wat wij met de kinderen deden. De kinderen kregen de opdracht na de eerste week om vragen te maken voor de tweede week :

In de 2de week gingen wij terug, eerst een kringgesprek, daarin behandelen we de vragen die de kinderen de eerste week hebben gemaakt. Dan werden ze in groepjes verdeeld en gingen bij iedereen langs en begonnen zij vragen te stellen over onze handicap. Ik vond dat de kinderen heel direct waren, in wat ze vroegen. Maar ik zeg altijd, ik probeer op zoveel mogelijk vragen een antwoord te geven maar een aantal vragen zijn privé.

Ik heb dit ruim 2 jaar gedaan, vond het jammer om ermee te stoppen, werd helaas te zwaar .

Januari 2016 Daisy Bosch


Reacties (2)

Super mooie geschreven je bent een top meid Daisy
Chantal kieboom @ 25 januari 2016
Dank je wel Daisy. Wat fijn, dat je dit gedaan hebt. Ik denk dat de kinderen heel veel van je hebben kunnen leren!
Frans Wilms @ 26 januari 2016

Reactie toevoegen +