Dineren met Frans Wilms

Een uitnodiging van Alexander Snijders in wv Hereweg

Ik heb afgelopen jaar meewandeld voor het glazenhuis, van Maastricht naar Heerlen. Toevallig trof ik in Valkenburg onze directeur, tijdens de pauze. Na de pauze ben ik met Frans Wilms in gesprek gekomen.

Hij vroeg aan mij hoe het gaat op de woonvoorziening Hereweg.

Ik vertelde dat het goed ging op de woonvorm. Ik heb hem toen ook gevraagd wanneer en of hij tijd had  om eens op een avond bij ons bezoek kon komen.

Frans Wilms ging in op mijn verzoek en zei dat hij binnenkort contact met op zou nemen om een afspraak te maken.

Een paar weken daarna kwam ik terug van werk, ik liep langs het kantoor ik werd daar naar binnen geroepen door de begeleiding. Ze vertelde dat ze een belangrijk telefoontje hadden gekregen en dat ik moest terug bellen naar Frans Wilms. Ik stond verbaasd te kijken toen ze me dat zeiden. Ik heb diezelfde avond nog contact met hem opgenomen en een afspraak gemaakt, we hebben gelijk een afspraak gemaakt.

Op donderdagavond 21 april, was  het zover. Het zou een speciale avond worden.

Rond de klok van 17.00uur mocht ik in de woonworm Hereweg in Landgraaf voor deze avond onze directeur Frans Wilms uitnodigen. Het was voor mij een speciale aangelegenheid, dit had ik nog nooit eerder gedaan en meegemaakt.

Ik had hem uitgenodigd om samen te komen dineren, samen met cliënten van de woonvorm. Hij maakte hier deze avond uitgebreid tijd voor vrij.

Vrijwilliger Jerome kookt samen met clienten van de woonvorm Hereweg

Voor dat de directeur was gearriveerd heb ik samen met onze kook vrijwilliger Jerome een heerlijk diner voorbereid. Jerome is bij ons komen koken via een tip van de vrouw van Guy (begeleider) Jerome is al een tijdje vrijwilliger. Sommigen kennen hem ook van de cliëntenweb. Toen hij begon deed hij zowel onder als boven koken. Maar nu doet hij alleen nog boven koken.

Iedere week bespreken we wat de week erna gekookt wordt.

Iedere donderdagmiddag doen verschillende cliënten meehelpen met het voorbereiden voor het avondeten. Er wordt gekookt met verse groenten en kruiden. Het is iedere donderdag altijd gezellig tijdens het eten.

Jerome gaat voor ons ook een receptenboek maken

We hebben deze avond ook benut om samen met onze directeur gezellig rond de tafel te zitten en gesmuld van onze zelfgemaakte lasagne. De directeur was helemaal onder de indruk, omdat hij door mij speciaal was uitgenodigd om te komen eten, hij vond het een hele eer om bij ons te gast te zijn, dit had hij nog nooit meegemaakt.

Na het dineren heeft hij ons nog meegeholpen met de afwas en daarna ons heel erg bedankt voor het diner. Hij vond het heel erg gezellig samen met ons. De directeur krijgt van mij nog een email toegestuurd.  En dan ben ik benieuwd wat zijn reactie hierop is.

Al met al was het een geslaagde avond!

Ik hoop dat ik vaker mag gaan koken en samen eten met hoofden van Radar, zou dat heel erg leuk vinden en daar een artikel over schrijven.

  mei 2016 Alexander Snijders


Reacties (0)

Reactie toevoegen +