De Raad van Toezicht van Radar

Interview door Chantal, Mariska en Henry (1)

Mariska Snel: Waarom is er een raad van Toezicht?

Frank van Attekum: Jullie beginnen meteen met de moeilijkste vraag…

Wij zijn er voor het belang van de cliënten. Als raad kijken we daar op 2 manieren naar. We kijken naar de stukken die we van de bestuurder krijgen, of er voldoende aandacht aan de cliënten wordt besteed en we kijken ook of de organisatie zijn best wel goed doet.

Carla Verkeste: Het moet volgens de wet, zodat er altijd iemand is die een beetje in de gaten houdt of alles wel goed gaat. Het is voor een bestuurder ook fijn om af en toe advies van mensen te krijgen die iets meer afstand hebben van de organisatie.

Henry Verbroekken: Een soort feedback geven als buitenstaander en een controlerende rol.

Frank van Attekum: Vroeger deden we alles vanuit wat we wisten. Tegenwoordig denken wij dat we ook meer met andere mensen in gesprek moeten om te weten wat er speelt, wat er belangrijk is. Dus we controleren, adviseren, maar proberen ook in dialoog te komen met cliënten, medewerkers en ook met de buitenwereld, zodat we ook snappen wat er gebeurt en welke invloed dat op Radar heeft.

Chantal Kieboom: Wat doet een raad van Toezicht eigenlijk?

Esther Voeten: Heel veel vergaderen…Welke stukken liggen er? We hebben gesprekken met de medezeggenschaps raden, de OR, de financiële stukken, om te zien of alles wel goed gaat. Daarnaast heel veel gesprekken, niet alleen met de bestuurder, maar ook met het management, cliënten en medewerkers.

Maryanne Schlösser: Wij gaan ook naar de mensen toe om te zien hoe ze wonen of waar ze werken of naar school gaan. We komen dan op een plek waar mensen zich thuis voelen. Wij praten dan met de mensen. Wij kunnen daarvan leren wat belangrijk is en hoe wij daarin kunnen adviseren.

Mariska: Hoelang bestaat de Raad van Toezicht al?

Carla Verkeste: Al heel lang. Je mag als lid 2 x 4 jaar in de raad zitten, daarna moet je eruit.

Henry: Net als een presidentschap.

Carla Verkeste: Ja. Zo krijg je ook steeds nieuwe mensen die er weer op een andere manier naar kijken. Elk lid van de RvT zit 4 jaar, maar niet iedereen is op hetzelfde moment begonnen. Zo kan het zijn dat er ieder jaar een wisseling is.

Henry: Zo blijven jullie fris.

Carla Verkeste: Ja.

Henry: Hoeveel uur zijn jullie per maand kwijt aan de raad van Toezicht?

Carla Verkeste: We nemen zoveel tijd als nodig is. De ene maand is dat meer dan de andere. Ook zijn er periodes in een jaar waarin de begroting gemaakt is of de jaarrekening door de accountant gemaakt is, dan besteden we er meer uren aan. We zijn denk ik toch wel elke week er mee bezig.

Edward Peters: De uren tellen niet zo hard als je je betrokken voelt. We doen dit omdat we ons willen verbinden met de cliënten en wat er speelt binnen Radar. Je gaat dan minder in uren tellen, want het is het allemaal waard.

Henry: Het is dus geen fulltime functie. Daarnaast hebben jullie nog een andere baan.

Carla Verkeste: Dan besteden we ook nog uren aan praten met mensen in de organisatie, soms meedenken met bepaalde dingen en opleiding.

Maryanne Schlösser: Wij zitten ook nog in commissies, waar telkens enkelen van ons wat dieper op onderwerpen ingaan. Zo is er een commissie financiën, en een commissie kwaliteit en transformatie.

Ieder van ons heeft een bepaalde achtergrond. We proberen van daaruit aan te sluiten bij datgene wat Radar nodig heeft. We hebben nu onze specialismen, maar het kan zijn dat we bij een nieuwe wisseling kijken naar wat het beste past bij wat Radar nodig heeft om toezicht te kunnen houden.

Frank van Attekum: Eigenlijk bekijken we dat ieder jaar opnieuw. Hebben we alle kennis in huis voor wat nodig is. Doen we het als team goed? Hebben we bijscholing nodig? We maken elk jaar voor ons zelf een opleidingsplan: waar zouden we nog kunnen leren? Iedereen heeft zijn eigen rol en inbreng, maar heel belangrijk is dat we wel als team willen blijven functioneren. Het komt voor dat we verschillende opvattingen hebben over dingen, maar wij treden altijd als team naar buiten.

Chantal: Is het lastig om moeilijke beslissingen te nemen?

Edward Peters: Je hebt makkelijke en hele moeilijke dingen. Als het echt moeilijk is neem je er wat meer tijd voor. Soms is het goed om er eens een nachtje over te slapen, dan laat je het bezinken.

Tot nu toe hebben we toch wel een aantal moeilijke zaken heel goed samen kunnen oplossen. Het gaat er om, waarmee help je de cliënt, waarmee help je Radar. Als je dat goed voor ogen houdt is er altijd een weg naar een oplossing.

Chantal: Kijken jullie ook naar de visie?

Edward Peters: Wij stellen ons altijd de vraag: wat heeft alles wat we besproken hebben bijgedragen ten gunste van de cliënt. Onze visie is echt dat wij dingen doen die iets toevoegen voor de cliënten, daar zijn we voor.

Frank van Attekum: Hoe kunnen we de cliënt in zijn kracht zetten en wat dragen wij daartoe bij en hoe kunnen we de organisatie in zijn kracht zetten. Want als de organisatie sterk en krachtig is hebben de cliënten daar ook profijt van.

Het is natuurlijk niet zo dat de raad alleen besluit. We krijgen voorstellen vanuit de organisatie, we krijgen adviezen van de medezeggenschap, de ondernemingsraad, dus we hebben heel veel informatie om een goed besluit te nemen. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ik kan niet zeggen dat het een last is. En we krijgen er veel voor terug. Als je ziet dat iets goed gaat is het ook heel dankbaar werk.

Dit is het eerste deel van het interview,

Klik HIER om het tweede deel te lezen

  Interview Chantal Kieboom,

  Mariska Snel,

  Henry Verbroekken

  fotografie/video Elke Slangen

  fotobewerking Robert van Deyl najaar 2017


Reacties (2)

Ben alvast erg benieuwd naar het vervolg. Een dikke pluim.
walter @ 22 februari 2018
Jullie geven een prachtig inkijkje in het werk van de Raad van Toezicht. Knap gedaan!
Frans Wilms @ 23 februari 2018

Reactie toevoegen +