Paul Roijen

Een interview door Chantal Kieboom

Chantal: Dank je wel dat je dit wilt doen.

Paul Roijen: Graag gedaan, geen probleem.

Chantal: Wanneer ben je begonnen met het oprichten van massage praktijk Maastricht?

Paul Roijen Ik ben in 1992 begonnen met de opleiding sportmassage. Het is de enige officiële, erkende diploma in Nederland. In 1993 heb ik mijn diploma gehaald. Daarna heb ik de zaak op gezet samen met een collega. Volgend jaar bestaat mijn zaak 25 jaar, reden voor een feestje. 

Chantal: Kun je werk en privé en werk goed gescheiden houden?

Paul Roijen: Ja dat is helemaal geen probleem, want mijn voordeel is dat ik de praktijk aan huis heb. Toen de kinderen nog klein waren, kon ik overdag en in de avond de mensen masseren.  Ik kon gewoon de aandacht aan de kinderen geven. Als de kinderen naar bed moesten had ik zo geregeld dat ik geen afspraken had staan, zodat ik ze zelf in bed kon leggen. 

Chantal: Komen er ook veel mensen met probleem gerichte klachten of consulten?

Paul Roijen: Ja, de meeste mensen komen in eerste instantie voor als ze problemen hebben. Bijvoorbeeld pijn in hun rug, nek en schouders. Ook zwangere vrouwen komen bij mij, ze geven dan aan dat ze de massages prettig vinden en dat na de behandeling de klachten weg zijn. Voor mij het voordeel dat ze dan terugkomen bij mij.

Chantal: Hoe ben je er op gekomen om gediplomeerd hypnose regressietherapeut in je praktijk te doen?

Paul Roijen: Ik heb 5 jaar geleden bij een bedrijf in Maastricht gewerkt. Na 34 jaar was daar een reorganisatie, ik ben daar ontslagen geworden. Ik ben toen gaan beseffen, dat ik op een leeftijd was gekomen waar het moeilijk werd om ander werk te krijgen. Ik had veel vrije tijd over. Ik ben toen begonnen met cursussen volgen zoals Coaching Counseling. Hier leerde ik hoe je mensen kan helpen in processen als ze tegen bepaalde problemen aanlopen. Bijvoorbeeld om naar de kern te gaan, en te onderzoeken waar de oorzaak ligt. 

Chantal: Hebben al jouw behandelingen ook bewezen succes gehad dat jouw klanten er ook van af zijn gekomen waar ze voor kwamen?

Paul Roijen:  Het grootste gedeelte wel, er zijn altijd mensen die niet van hun klachten afkomen. Bijvoorbeeld als mensen geopereerd worden in het ziekenhuis, en erna nog klachten ervaren. Zo is dat ook met masseren,  je kan niet bij iedereen alle klachten af nemen dan zou ik een tovenaar zijn. Er zijn mensen die bijvoorbeeld met klachten in de onderrug komen.door middel van masseren verdwijnen de klachten. Door dit regelmatig te herhalen, kunnen ze wel er fatsoenlijk mee omgaan, of dat het verdraagzaam is om mee te leven. 

Chantal:  Sta je ook open voor mensen met een beperking?

Paul Roijen: Jazeker waarom niet, iedere mens is uniek en heeft het recht om ook geholpen te worden. Het maakt het niet uit of je man of vrouw bent, ook religie en beperking is geen probleem. Als mensen niet naar mijn praktijk kunnen komen, ga ik naar hun toe.

Chantal:  Is het dan toch niet lastig ondanks dat je je eigen praktijk hebt om telkens een hoop materiaal mee te nemen als je de mensen thuis gaat bezoeken?

Paul Roijen: Nee, ik neem meestal mijn materialen mee, zoals een mobiele tafel waar de mensen op kunnen liggen. Mensen in een bejaardentehuis masseer ik weer in hun eigen bed. Ik neem massagespullen mee, zoals de olie en wat handdoeken om het af te vegen,op die manier is het ook mogelijk.

Chantal: Je hebt ook projecten gedaan voor instanties zo als onder anderen samen loop voor hoop waar je aan hebt deel genomen.

Paul Roijen: Ja.

Chantal: Wat heeft dat voor een indruk achter gelaten?

Paul Roijen: Heel positief, want je merkt dat mensen veel mee hebben gemaakt. Ze hebben vaak een hoge drempel om zelfstandig naar een massage toe te gaan of naar een schoonheidsspecialist instituut. Via Samen Loop voor Hoop krijgen ze het gratis aan geboden, dan is de drempel veel lager. 

Chantal: Heb je toen daar ook mee gemaakt dat toch mensen die bang waren voor massage behandeling, omdat je ook hypnose doet, dat mensen daar angstig voor waren?

Paul Roijen: Nee want bij massage gebruik je eigenlijk geen hypnose. De mensen die zich laten masseren die komen vrijwillig daarnaar toe en hebben die angst niet.

Chantal: Hoe ga je om met mensen die komen maar toch bang zijn voor de hypnose die je doet?

Paul Roijen: Daar ga ik een gesprek mee aan, en kijk wat de bedoeling is. Waarvoor komen de mensen, wat zijn de klachten? Ook duidelijk aangeven dat hypnose geen onderdeel van de massage is. Dit staat los van elkaar, het zijn twee aparte afdelingen. Theoretisch gezien de Coaching Counseling en de Hypnose Regressietherapie.

Chantal: In verband met privacy gericht van je klanten, omdat je doet het aan huis, is het dan niet zo dat je vrouw ook dingen mee krijgt?

Paul Roijen: Nee, want de praktijkruimte is op een andere plaats die is boven. Deze is altijd gesloten en wat in die kamer gebeurt blijft in die kamer. Mijn vrouw werkt ook veel, als ik s’avonds bezig ben dan zit zij onder tv te kijken of te breien. Dit staat los van elkaar.

Chantal: Dus dat is wel een veiligheid voor je klanten.

Paul Roijen: Uiteraard er zijn daar ook voorschriften voor, wat betreft de vastlegging van de behandeling. Bijvoorbeeld wat je op papier zet, je kunt het wel allemaal vastleggen op de computer. Maar het moet allemaal goed beveiligd zijn, dat gebeurt ook bij mij in de zaak.

Chantal: Wat tel je voor je behandelingen? Want  je hebt verschillende behandelingen zag ik via de website. Is het per behandeling een andere prijs, of heb je voor iedere behandeling dezelfde prijs?

Paul Roijen: Nee de basisbehandeling, de gewone massage van 45 minuten kost € 35,00. Dit houdt in,een ontspanningsmassage of preventieve massage. Voor mensen die pijn in de rug,nek, benen of schouders hebben. Ik masseer dan de achterkant van het lichaam. Willen ze langer bijvoorbeeld anderhalf uur, dan verdubbel ik de prijs naar 70 euro. Ik masseer dan de voor- en achterkant. Je kunt ook een uitgebreide massage krijgen met extra olie, met kruiden of met warme stenen. Dit is de duurste massage die ik lever, deze kost 125 euro.

  Interview Chantal Kieboom, 23 augustus 2017


Reacties (0)

Reactie toevoegen +