Nick Kuipers van MVV

een interview door Vincent Kessen

Vincent: Ik zit hier tegenover Nick Kuipers, aanvoerder van MVV Maastricht.

Leek me leuk hem te interviewen want hij is m'n grootste idool, op voetbalgebied.

Nick vertel eens iets over jezelf zodat de mensen een beter beeld van je krijgen.

Nou Nick komt over als een leuke, eerlijke, spontane jongeman die wel weet wat goed voor hem is. Hij doet zijn uiterste best doet om het te realiseren. want het leven van deze voetballer gaat niet altijd over rozen. Je krijgt te maken met: blessure's, gepasseerd worden en op de bank plaats te nemen. Dat soort dingen komen dan aan de orde. Maar als je hard genoeg je best blijft doen dan, wordt dat voor sommigen beloond. Dan wijst de trainer aan wie aanvoerder wordt van het team in het begin van het seizoen. Ik moet zeggen dat vult hij uitstekend in uzze Mestreechse topper!

1.Hoe bereid je voor op een wedstrijd?

Hij begint met de dagelijkse dingen zoals opstaan, ontbijten. Dan effe bij familie langs voor een kopje thee te gaan drinken en zorgen dat hij  genoeg vitamines binnenkrijgt. Vooral op een wedstrijddag, is dat heel belangrijk. Dan door naar de Geusselt waar hij zich rustig omkleedt en dan begint het pas. Eerst de warming up en dan de wedstrijd waar hij met volle teugen naartoe leeft en er vol voorgaat. 

2. Wat moet je er allemaal voor over hebben om betaald voetballer te worden/zijn?

Je moet er heel veel, eigelijk alles voor overhebben. Tenzij je heel veel talent hebt. Er wordt gewoon heel veel gevraagd van je. Bijvoorbeeld als je wilt gaan stappen, feestjes hebt moet je optijd naar huis toe, dat vinden sommige spelers wel eens lastig ja. Maar zeker als je de volgende dag wedstrijd hebt moet je goed uitgerust  zijn. Voor de rest veel met voeding bezig zijn, zodat je goed kunt blijven presteren dat je niet achter raakt op de rest van de spelersgroep.

3. Wat doe je buiten het voetbal om?

Nou sinds kort werk ik bij Johnny Wrap. Zo'n 2 maanden geleden ben ik gestart samen met goede vriend companion Ramon Voorn op het Cörversplein in Maastricht. Hij vindt het belangrijk dat je buiten de voetbal om, ook nog wat ernaast doet. En hij vindt het leuk om te doen. Hij serveert bij Johnny Wrap Wraps en salades en dat gaat hem goed af. Ik heb met hem afgesproken dat ik zelf daar ga eten binnenkort.

4. Wie is jouw favoriete voetballer en waarom?

Zijn beste speler is Sergio Ramos van Real Madrid.  Vanwege zijn: spel, kopkracht, fysieke kracht. Ik vindt zelf dat Nick op niemand een beetje lijkt.  Hij is gewoon uniek.

5. Waar zou je ooit willen voor spelen  en voor  welke club?

Hij zou graag in Engeland willen spelen. de voetbalcultuur is daar  groot en goed.  Hij weet niet voor welke club. Of in Duitsland zou ook een mooie optie zijn, maar hier in Nederland zit hij ook niet verkeerd. Ik zelf hoop dat hij nog lang bij MVV mag blijven spelen en dat we ooit eens promoveren. Sorry maar wij maakten een flauw grapje maar niet bij Aoke Noord nee.

  interview Vincent Kessen december 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +