Nick Gilissen

interview Chantal Kieboom

Chantal: Wat doe je om er zo goed uit te blijven zien?

Nick Gilissen: Dank je wel voor het compliment! Ik doe er zelf eigenlijk weinig aan. Ik ga wel eens naar de zonnebank en ik vind dat mijn haar wel altijd goed moeten zitten. In het weekend kan ik wel eens als een vogelverschrikker rondlopen, dan heb ik overal lak aan. Maar als ik ergens naar toe moet, werken of optreden, dan vind ik dat je er gesoigneerd uit moet zien. Ik ben verder heel hygiënisch ingesteld. Voor de rest doe ik niets! Ik heb me niet laten opereren, geen botox laten inspuiten, dus alles is puur natuurlijk. Ik merk wel nu ik 37 jaar wordt, dat ik een rimpeltje begin te krijgen. Maar dat moet je gewoon accepteren, want je wordt toch wat ouder, het kan niet altijd strak blijven.

Chantal: Hoe vindt je het om op te treden voor mensen met een beperking zoals Radar?

Nick Gilissen: Ik heb een tante, de jongste zus van mijn pap, Marlies Gilissen. Zij woont bij Radar en zij is verstandelijk beperkt. Ze is nu tussen de 50 en 60 jaar. Dus we hebben familieleden die ook een beperking hebben. Omdat het zo dicht bij je is vindt ik het heel belangrijk om die mensen ook aandacht te geven. Deze mensen moeten even goed behandeld worden als normale mensen. Mensen met een beperking zijn ook heel normaal en kunnen ook heel gezond zijn, alleen hebben ze een beperking. Ik zet me daar 100% voor in. Ze kunnen er zelf niets aan doen, maar ze maken er wel het beste van. Ik vind het geen probleem om voor ze klaar te staan en op bezoek te gaan. Bij Radar heb ik heel vaak mogen optreden, dat was altijd een feest! Ze komen altijd op je af, geven een zoen of een knuffel. Ik vind het gewoon super om voor die mensen op te treden.

Chantal: Wat is het raarste dat een fan ooit gevraagd heeft of wat je gekregen hebt van een fan?

Nick Gilissen: Zou je een voorbeeld kunnen geven, wat zou je denken? Tijdens een optreden werd een keer een propje papier naar mij toegegooid, daar stond een telefoonnummer op geschreven. En ik was aan het optreden en dacht wie is Jessica? Huh? Maar dat gaf Jessica aan om te zeggen: ik wil dat je me eens belt. Natuurlijk heb ik daar niet op gereageerd want dat zou niet goed zijn. Dat vond ik dus heel raar, wat ik toen gekregen heb.

Chantal: Hoe was je CD presentatie?

Nick Gilissen: Het was eigenlijk een promotie van mijn nieuwe nummers. Die staan nog niet op CD. Het was leuk! Ik heb een aantal nieuwe nummers uitgebracht waaronder Deep in mien hart..

Mensen vinden het hartstikke leuk. Laatst nog gezongen in het Mecc. Dan zie je dat de mensen er plezier in hebben, zich erbij geborgen voelen. Dat is voor ons kleine volkszangers uit Limburg een genot om hen te zien genieten.

Chantal: Laatst ben je er achter gekomen dat je nog broers en zusters hebt, wat voor impact heeft dat op je gehad?

Nick Gilissen: Dat was behoorlijk ja. Ik dacht altijd dat ik de oudste was. Nu bleek dat ik een oudere halfbroer en -zuster scheen te hebben. Eigenlijk door heel veel slecht nieuws te mogen krijgen. Onze mam is heel erg ziek, die heeft kanker. Vier kinderen zijn van dezelfde mama. Nu dacht ik, het is toch wel verstandig om op zoek te gaan naar de oudere halfbroer en -zus. Ik had ze nog nooit gezien in 36 jaar. Begin dit jaar heb ik ze mogen leren kennen. Op Facebook heb ik ze gevonden en een privé bericht achter gelaten. Toen hebben ze me gebeld. Na 36 jaar ben ik ze voor het eerst tegengekomen. Het was aan de ene kant heel erg fijn, een happening, je hebt familie erbij, maar aan de andere kant vond ik het ook wel erg vreemd. We zijn het nu gewend, ik ben nu wel de middelste, niet meer de oudste.

Chantal: Afgelopen zaterdag was samenloop voor hoop, hoe heb je dat beleefd, dat is ook voor kanker.

Nick Gilissen: Ik ben er zelf heel nuchter onder. Onze mam is al twee jaar aan het vechten. Ze is een hele sterke vrouw en optimistisch. Ik vind het fijn als ik andere mensen kan helpen. Ik zong meteen mijn eerste liedje: Blief toch altied optimistisch. Daar halen heel veel mensen kracht uit, uit dat nummer. Door optimistisch te blijven gaat alles ook veel beter. Mensen die altijd slecht denken en pessimistisch zijn, dat vind ik echt niet fijn. Super om erbij te mogen zijn op het Mecc en voor dat doel 3 liedjes te mogen zingen.

Chantal: Hoeveel fans heb je gehad die met jou een relatie wilden beginnen?

Nick Gilissen: Vroeger, in de begin jaren was dat meer in trek. Toen wist ik ook nog niet goed hoe daarmee een bepaalde richting op te gaan. Nu, als artiest sta je altijd in de belangstelling. Je komt overal. Je weet dat er mensen zijn die je niet leuk vinden, maar ook mensen die je heel erg leuk vinden. Daar hoor je iedere dag wat van. Ik beantwoord altijd alles, maar het heeft zijn grenzen. Zodra iets naar de privé sfeer gaat geef ik aan dat ik dat niet netjes vind. Maar ik blijf altijd vriendelijk. Het kan dan jammer zijn voor hen, maar ik ga in ieder geval niet weg bij mijn vriendin.

Chantal: Dat is wel een heel eerlijk antwoord. Ik waardeer het heel erg dat je dit interview hebt willen doen!

Nick Gilissen: Met alle plezier gedaan!

  interview Chantal Kieboom december 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +