Loe Dackers, bokser

Interview Vincent Kessen

Vincent: Ik interviewde vandaag Loe Dackers, een leuke enthousiaste spontane meneer die vroeger heeft gebokst.

Daarom mijn keuze over het boksen.

Vincent: 1. Hoe bent u ooit begonnen met boksen? 

Loe Dackers: Ik ben begonnen met boksen bij Fitnessclub Interfit. Ik had toen een gouden kaart en ik kon alle sporten meedoen, toen begon Arnold Vanderlyde met bokslessen samen met een goede vriend Frits van  de Wens. Zo ben ik ook begonnen met boksen met een paar vrienden.

Vincent: 2. Wat moet u er allemaal voor over hebben, om goed te kunnen boksen?

Loe Dackers: Je moet een goede conditie, een snelle kijk op de slagen, en een goede beweging.  En een goede afweer+ goede dekking. Dat laatste is heel belangrijk.

Vincent: 3. Om welke reden bent u gaan boksen?

Loe Dackers: Ik was tamelijk zwaar van gewicht en had helemaal geen conditie, dus wilde ik er wat aandoen. Sterker worden met een sport genaamd boksen. Leek me wel leuk om eens te proberen, en sterker van te worden. Voor de rest heeft alles mij wel goed geholpen.

Vincent: 4. Als u door was gegaan met boksen, had dat invloed op uw leven gehad dan?

Loe Dackers: Ja dat weet ik zeker, dan ging je niet veel opstap. Meer aan m'n conditie werken was voor mij belangrijker. Ik was toen een stuk magerder en moest een beetje op mijn voeding letten, om zo goed mogelijk te blijven presteren. Had ik nou geen suikerziekte gehad, dan was ik misschien wel door gegaan met boksen. maarja dat is achteraf?

Vincent: 5. Wie is u favoriete bokser, oud bokser en waarom?

Loe Dackers: Ik heb niet echt een favoriete boksheld, heb meerdere bokslegende's : Arnold Vanderlyde, Regilio Tuur. Mohammed Ali vind ik de grootste boksheld van aller tijden. De danser in de boksring, wordt hij ook wel genoemd. Wat een goede conditie had hij + dan nog eens de harde slagen die hij z'n vijanden aanbracht. Als ze helemaal op waren, ging hij nog effe door en bam daar lag die dan knock out. Gedaan met de bokswedstrijd. Voor dat soort helden bleef ik tot laat in de nacht op om hem te zien boksen. 

Bedank Vincent dat ik dit aan jou heb mogen vertellen.

Vincent: Bedank dat u ook eens een andere kant van uw verleden wilde vertellen. Waar ik nog niet veel van wist.

  Interview Vincent Kessen maart 2017


Reacties (0)

Reactie toevoegen +