Jeroen Heutz - Euroscoop Maastricht

interview Chantal Kieboom

Chantal: Was het een droom om in een bioscoop te werken?

Jeroen: Het is altijd leuk om in een bioscoop te werken. Hiervoor heb ik een aantal jaren bij Snowworld gewerkt in de sneeuw. Ik dacht ik wil wat anders gaan doen. De bioscoop is heel erg leuk, heel veel films, veel bezoekers, van kinderen tot volwassen en van opa’s en oma’s tot vriendengroepen. Het is een heel erg afwisselend publiek, dat maakt het erg leuk om te doen.

Chantal: Wat vind je ervan om met een doelgroep te werken, zoals Radar?

Jeroen: Voor mij is het niet zo heel moeilijk, om met mensen met een beperking of een doelgroep te werken. Mijn vader heeft jaren lang met verstandelijke en geestelijk gehandicapten gewerkt. Ik kwam vroeger vaker bij hem op het werk, dan leer je daar als kind mee omgaan. Daar zag je mensen zonder armen bezig met houtbewerking of mensen die blind zijn die leren om basgitaar te spelen. Voor mij is het nooit vreemd geweest om met bepaalde doelgroepen om te gaan, of dat verstandelijk beperkten zijn of met een lichamelijke beperking, ik vind sowieso dat je iedereen in zijn eigen waarde moet laten. Ik vind dat je moet kijken wat jij als individu voor deze doelgroep kan beteken.

Chantal: Toen je de vraag kreeg om voor ons met korting de bioscoop af te huren, wat was je reactie en moest je er lang over nadenken?

Jeroen: Je gaat altijd even denken, wat kun je doen en wat gaat het ons kosten om de mensen naar de bioscoop te laten gaan. We kijken dan hoe een groep een leuke film ochtend te bezorgen. We kunnen speciale prijsafspraken maken met de maker van de film, zodat wij niet zoveel aan hem moeten betalen. Kunnen we dit buiten de normale openingstijden doen? Dan hebben we minder vaste kosten, hoeven minder personeel in te zetten. Op die manier is het simpel om uit te rekenen of het kan of niet. Dit kon, dus doen we dat ook gewoon.

Chantal: Hoe hebben je personeelsleden gekeken naar dit moment.

Jeroen: Ze kijken in eerste instantie, wat is het, hoeveel mensen zijn het, hoeveel personeelsleden moeten we daarop inzetten. Dan kijken we ook wat de inpact is op het bedrijf, in dit geval valt het mee: jullie waren met 66 cliënten en nog wat begeleiders erbij. Het feit dat begeleiders van de verschillende organisatie erbij waren, maakt het voor ons ook makkelijker. Er zijn dan mensen in de zaal van jullie organisatie  aanwezig en die zorgen dat er in de zaal alles prima verloopt. Voor ons is het die dag heel fijn gelopen, ze hebben hun normalen dingen gedaan en hebben niks vreemd moeten doen voor deze dag. Dat ging helemaal prima.

Chantal: Is dit iets dat vaker terug gaat komen?

Jeroen: Ik heb net met Monique Hollanders erover gesproken en wat ons betreft gaan we voor volgend jaar weer kijken of we dit kunnen gaan doen.

Chantal: Jullie doen ook mee aan verschillende acties, zoals het doppen verzamelen van KNGF.

Jeroen: Dat klopt, er komen regelmatig 2 dames op de maandagochtend om alle doppen van alle flesjes in te zamelen voor de KNGF en als het druk is geweest is dan komen ze vaker 2x per week. Dan komen ze alle doppen van de flesjes ophalen voor de KNGF en zo proberen ze de stichting te helpen.

Chantal: Bedankt voor je tijd!

Jeroen: Graag gedaan.

   Interview Chantal Kieboom, april 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +