Interview met wethouder Willems

tijdens de opening van Athos door Robert van Deyl

Robert: "U heeft een bijzondere toespraak gehouden."

Wat vond je daar bijzonder aan? Over het verhaal, dat sommige producten niet worden wat je denkt, maar dat is niet erg, ja zo gaat het met alles in het leven.

Wat vind u van de hele Athos?

Fantastisch, hele aardige mensen lopen hier rond, die samenwerken en mensen uit de buurt, mensen van Radar, mensen van Kompas, mensen van Samen voor Maastricht, dat vind ik heel leuk om te zien.

Heeft u verder nog hobby’s?

Ja, die heb ik: wandelen, naar de Cinema gaan, naar Athos komen, want ik ben hier al vaker geweest. De eerste keer 3 1/2 jaar geleden vertelde mevr. Bastiaans mij over haar plannen en toen had ik al meteen een goed gevoel. Dat gevoel is gewoon gebleven en vandaag is eigenlijk het hoogtepunt voor mijn persoonlijke relatie met Athos. Dat ze het nieuwe concept vandaag goed neerzetten, maar ik ben er ook van overtuigd dat dit niet het einde is want stilstaan is achteruitgang, dus je moet iedere keer iets leuks verzinnen.

Wat vind u van de werkstukken die wij hier maken?

Die schitterende vogelhuisjes, die heb ik een keer gezien toen ik op de werkplaats was. Ik heb ook die dienbladen gezien, met die Maastrichter ster, dat vind ik echt fantastisch! Bij Affordable Art heeft  mijn partner jullie schilderijen gezien en we gaan ook een keer naar de Wilhelminasingel om te kijken of we een keer een schilderij komen kopen.

Wat vind u van de nieuwe burgemeester?

Fantastische vrouw, ze gaat het echt heel goed doen in Maastricht en bezit alle eigenschappen om Maastricht  op een positieve manier in the picture te brengen en die zal ook heel geliefd worden bij de inwoners.

Bedankt voor de moeite!

Ik geef een vogelhuisje cadeau aan de wethouder. 

Heel mooi! dat is een trein, een spoor, of niet nee, dat zijn, o ja, nou zie ik het, hé, kunstzinnig gemaakt! Dat is het toetsenbord van de piano of van een synthesizer, dat is een gitaar, dat zijn muzieknoten. En wat is dit? 

En wat voor instrumenten bespeel jij dan, vraagt de wethouder aan mij.

Ik kan keyboard spelen en drummen, maar ik weet veel over muziek.

Maar wat speel je dan?

Muziek vind ik ook leuk om naar te luisteren.

Welke muziek?

Ik houd van alle soorten muziek, behalve van smartlap en Duitse schlager.

Ja? hoe kun je daar niet van houden?

Van welke muziek houdt u? vraag ik.

Ik houd van alle soorten muziek, zware klassieke muziek daar houd ik niet van, van Bach bijvoorbeeld, dat vind ik zo somber. Mozart, Johan Strauss, Haydn, vind ik hele mooie klassiek muziek. 

Ik houd ook wel en klein beetje van klassiek.

 interview Robert van Deyl 2015; fotografie Robert van Deyl en Angelo Verbrugge

Reacties (0)

Reactie toevoegen +