Monique Heffels, bestuurder Radar

Interview door Chantal en Mariska (deel1)

Mariska: Welkom bij het interview.

Monique Heffels: Dank je wel.

Mariska: Hoe ben je bij Radar gekomen?

Monique: Eigenlijk heel gewoon, door te schrijven op een vacature. Ik had de vacature gezien, dus ik wist dat Frans Wilms Radar ging verlaten. De tekst van de vacature sprak me aan, dus heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Aan de hand van die brief ben ik uitgenodigd voor een aantal gesprekken. Dat waren leuke gesprekken! Aan het einde van al die gesprekken zei de Raad van Toezicht tegen mij: wij willen graag dat jij de nieuwe bestuurder van Radar wordt. Zo is het gegaan.

Chantal: Wat kan je betekenen voor de cliëntenwebsite?

Monique: Ik ken de cliëntenwebsite natuurlijk nog niet zo heel goed. Ik neem aan dat jullie best wel ideeën hebben wat ik daarvoor zou kunnen betekenen. Ik vind communicatie in het algemeen heel belangrijk. Ik heb wel iets met taal. Ik vind het heel belangrijk welke woorden je gebruikt. Wat het betekent en hoe het binnenkomt bij andere mensen. Ik kan me voorstellen dat een clëntenwebsite daar een hele belangrijke schakel in kan zijn. Dat mensen ook begrijpen wat er speelt in de organisatie en omgekeerd dat de organisatie ziet wat er bij de mensen speelt. Ik weet nog niet precies wat jullie allemaal doen. Maar jullie hebben daar vast ideeën over.

Mariska: Wat heb je gedaan voordat je bij Radar begon?

Monique: Ik heb bij Levanto gewerkt. Levanto werkt voor een andere doelgroep, maar kijkt net als Radar: hoe kun je mensen ondersteunen bij zelfstandigheid en in wonen en werken.

Daarvoor heb ik 20 jaar in huisvesting gewerkt, zorgen dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. En daarvoor zat ik op school, heb gestudeerd in Wageningen: de Landbouw Universiteit.

Mariska: Wat voor opleiding heb je daar gedaan?

Monique: Ik heb daar woon-ecologie gedaan. De wisselwerking tussen mens en woonomgeving. Hoe is de invloed, van hoe en waar je woont, op je gedrag. Ik heb voor woningcorporaties gewerkt, dan werk je ook voor mensen. Alles wat ik doe moet ook betekenis hebben voor mensen. Dat vind ik heel belangrijk. Zo heb ik op een gegeven moment de overstap gemaakt naar de zorg.

Chantal: Wat ga je doen om cliënten meer in hun kracht te zetten?

Monique: Als bestuurder ben je niet meteen in contact met alle mensen die ondersteuning nodig hebben. Ik kan ervoor zorgen dat datgene wat nodig is, zo goed mogelijk gedaan wordt. Dat het geld naar de juiste plek gaat, dat er een goede verdeling is. Dat de juiste mensen op de juiste plek in de organisatie zitten. Daar kan ik wel aan mee helpen. Als bestuurder stuur je aan. Samen met andere leidinggevenden is het steeds kijken hoe je dat beter kunt regelen. Dus op die manier draag ik wel bij aan cliënten in hun kracht zetten. Het echte ondersteunen kan ik niet, daar heb ik geen opleiding voor gedaan. Wat ik wel kan doen is goed luisteren en kijken hoe je de organisatie kunt verbeteren met de juiste processen en systemen. Dat vind ik ook leuk om te doen. 

Mariska: Getrouwd, vier kinderen, veel beesten en daarnaast een drukke verantwoordelijke baan. Hoe doe je dat?

Monique: Mijn geluk is dat ik heel veel energie heb. Ik heb aan 5 uurtjes slaap voldoende om er weer tegenaan te gaan. Daarnaast kan ik redelijk goed organiseren en door mijn tijd goed in te delen kan ik veel tegelijk doen. In ons gezin zijn we gewend dat papa en mama allebei een drukke baan hebben. De kinderen zijn met z’n vieren en helpen ook goed mee. Thuis doe je alles samen, net als hier op het werk. Zo doen ze af en toe de afwas of een boodschap, of ze pakken een keer de stofzuiger. Het is niet alleen de mama die dat moet doen. Net als hier bij Radar: met elkaar spreek je af wie doet wat, en hoe zorg je er samen voor dat het goed georganiseerd is. Vele handen maken licht werk.

  interview Chantal Kieboom

  interview Mariska Snel

maart 2019 - interview vond plaats op 17 oktober 2018


Reacties (0)

Reactie toevoegen +