interview met Monique Hollanders

door Chantal Kieboom

Chantal: Je bent met een heel nieuw concept voor het carnavalsbal begonnen!

Monique: Ik had de opdracht gekregen van het steunfonds van Radar om een nieuwe activiteit te verzinnen, carnavals gerelateerd en ik moest een samenwerking aangaan met de Tempeleers en met andere zorgaanbieders uit de buurt. Dat heb ik gedaan, vandaar dat we de activiteit in de Platte Zaol (Maastricht Music Hall) op zondag 17 januari gehouden hebben, samen met: Maasveld, Samen Onbeperkt, Philadelphia en Radar. Radar was hierin de kar trekker.

Chantal: Het is een hele organisatie. Je moet met vele dingen rekening houden, zoals veiligheid en andere zaken.

Monique: Ik heb daar een opleiding voor gehad. We hebben al zoveel feestjes gedaan, dat we ondertussen wel weten wat we moeten doen en waar we allemaal rekening mee moeten houden als je z’n groot feest hebt. Tuurlijk zijn we wat kinderziektes tegengekomen, dat hebben we opgeschreven en daar gaan we volgend jaar rekening mee houden.

Chantal: Wat dacht je toen het zover was.

Monique: Ik vond het wel heel spannend, we hadden echt heel veel mensen daar, er waren alleen al van Radar 200 mensen aanwezig en heel veel vrijwilligers. Maar ik had ook zoiets we zijn met zoveel mensen, dan denk ik dat het allemaal wel goed gaat komen. Vertrouwen op elkaar,  er was een heel goed draaiboek. 

Chantal: Ik heb wat rondgevraagd onder de artiesten, wat zij van de organisatie vonden en ze waren heel positief.

Monique: Dat is heel erg leuk om terug te horen, we zijn erg blij dat artiesten mee willen werken en zo een leuke middag voor jullie bezorgd hebben.

Chantal: Ik zag je gezicht toen je naar voren geroepen werd en een onderscheiding kreeg.van de Tempeleers.

Monique: Dat was heel erg bijzonder, ik voelde me heel erg vereerd.

Chantal: Wat deed het met je?

Monique: Weet je ik zeg altijd dat ik een hele leuke baan heb, ik kan altijd hele leuke dingen organiseren,  ik wordt heel erg goed ondersteund door een sterke groep vrijwilligers, hier op kantoor helpen ze me ook, je ziet altijd blije gezichten en dankbaarheid terug. Er zijn natuurlijk mensen die kritiek hebben, dat maakt ook niks uit,  als het terecht is kunnen we daar iets mee. Als je onderscheiden wordt met een medaille en het niet verwacht, is het wel heel bijzonder. Het deed me wel wat, ik had een brok in de keel.  Het is onbetaalbaar zoiets, de grootste complimenten die ik krijg is elke keer wanneer ik de tevreden gezichten zie, of dat nu op een boottocht is of op zo’n feest, noem maar op, dat geeft mij de grootste voldoening.

Het was ook heel erg nieuw dat we kameraden hadden ingezet, vanuit verenigingen uit Maastricht, om zich met jullie te amuseren, participatie en samenwerken met andere partijen.

Participeren is, dat je wat doet samen met mensen die middenin de samenleving wonen of werken en of in een vereniging zitten, dat is nu wel goed gelukt. Daarom volgend jaar weer!

Chantal: Maar nu dat alles achter de rug is, hoe kijk je erop terug?

Monique: Ik had een heel voldaan gevoel, ik wist het wel dat het zou gaan slagen. Dat proef je van te voren dat het bij de mensen leeft en dat mensen daar enthousiast naar toe leven en als je ziet hoeveel mensen zich daar voor aanmelden, goh ze zijn allemaal blij, buiten het feit dat we de mensen van Parkstad naar hier hebben gehaald, het was toch een groot Radar feest. Het zou leuk zijn als er volgend jaar meer mensen van Maasveld aanwezig zouden zijn. Misschien dat er nog een andere zorgaanbieder aansluit bij dit initiatief, we weten het nog niet, we gaan eens kijken, eind februari hebben we de evaluatie. 

Chantal: Wil je het volgend jaar nog verder uitbreiden?

Monique: Het artiestenprogramma zou ik nu al rond kunnen hebben. Er moet altijd veel variatie zijn in het programma vind ik, je kunt niet 6 vrouwen achter elkaar op laten treden, er moet een mix zijn tussen, mannen, vrouwen, duo’s en groepen. Het kan ook niet zo zijn dat het bv een Maastrichts feestje wordt, met alleen Maastrichtse artiesten, er komen ook mensen vanuit Parkstad.

Chantal: Ik vond het heel erg geslaagd, ik heb me heel erg geamuseerd.

Monique: En volgend jaar wordt ook weer een heel goed programma. 

Chantal: Kun je misschien al een tipje van de sluier oplichten wie er volgend jaar komen optreden?

Monique: Dat mag ik nog niet doen, nu al artiesten boeken, maar er zijn wel al een aantal artiesten naar me toegekomen met de vraag of ze volgend jaar weer mogen mee doen.  Ik ben nu druk bezig om de artiestenboot op 20 maart te organiseren en het bioscoopbezoek op 2 april en andere dingen die zijn aankomen waaien.

De volgende editie van Hand aon Hand Ping Ping is op zondagmiddag 5 februari 2017!

Chantal: Bedankt voor je tijd! 

  interview Chantal Kieboom fotografie Ard Costongs januari 2016


Reacties (1)

Ik ben super trots er op. Ben trots op al mijn intervieuws.

Gr. Chantal Kieboom
Chantal @ 06 maart 2016

Reactie toevoegen +