Interview met Katja Henz

door Chantal Kieboom

Chantal: Hoe vindt je het om op te treden voor de mensen met een beperking, zoals bijvoorbeeld Radar?

Katja: Nou dat vindt ik eerlijk gezegd een van de leukste dingen om te doen want als ik bij Radar kom dan wordt ik altijd heel gastvrij ontvangen en iedereen vindt het leuk dat ik er ben. Of ik er ben of iemand anders, jullie hebben altijd plezier en als je optreed is dat altijd het mooiste publiek wat je kunt hebben mensen die zich amuseren.

Chantal: Is het moeilijk om je privé leven en je zang carrière uit elkaar te houden?

Katja:Soms wel want ik heb natuurlijk een privé leven, ik ben een juffrouw op school en ik zing dus dat zijn eigenlijk een beetje drie levens die je van elkaar moet scheiden maar ook een beetje met elkaar verweven. Dat is wel eens moeilijk, dat vindt ik ook wel eens lastig, want dan zit ik bijvoorbeeld met mijn vriend lekker  op een terras en dan komt er iemand om een handtekening vragen bijvoorbeeld. Daar heb je niet altijd zin in maar het is ook wel heel leuk als mensen je herkennen en een handtekening van je vragen. Soms is dat wel eens moeilijk.

Chantal: Wat is het raarste wat een fan je ooit heeft gevraagd, of wat je van een fan gekregen hebt?

Katja: Dat weet ik eigenlijk niet, iets raars? Ik kan eigenlijk zeggen dat ik alleen maar leuke ervaringen heb, leuke dingen die mensen me vertellen. Ik krijg ook leuke dingen, zoals vogelhuisjes van Radar, waar ik ook al eens een nestje heb gehad! Ze hangen op in de tuin, allebei.

Chantal: Wat doet het met je als je niet meer kunt zingen?

Katja: Oei, dat zal ik wel heel erg vinden, als ik kan zingen krijg ik daar goede zin van en daar wordt ik blij van en als ik niet meer zou kunnen zingen dan zou dat beteken dat ik de mensen niet meer kan entertainen en mensen gelukkig kan zien met partijtjes en feestjes. Dat zou ik heel erg vinden.

Chantal: Wat doet het LVK met je en wat gaat er door je heen?

Katja: Dat gaat heel ver. Het LVK is natuurlijk een heel bijzonder evenement in Limburg waar heel veel bekende mensen aan mee doen qua schrijvers maar ook artiesten. Het is altijd heel spannend als je in de finale komt. En dat heb ik nu drie keer mogen meemaken om in de finale te komen. Dat is zo spannend alsof iemand je van binnen aan het opeten is als je de uitslag krijgt. In de finale zelf is het vooral genieten dat je er staat op zo’n groot podium met zo’n mooi publiek en al die kleuren. Dat is een heel bijzondere ervaring die ik iedereen wel eens zou gunnen. Ik hoop dat ik er vaak mag staan dus we gaan weer ons best doen dit jaar. 

Chantal: De nieuwste cd wat kunnen we daarvan verwachten?

Katja: In oktober komt een nieuwe cd met natuurlijk een carnavals nummer, een pop nummer, een nieuw gevoelig nummer en een nieuw walsje dus jullie kunnen veel van mij verwachten.

Chantal: Een tip van de sluier mag de website dat al hebben?

Katja: Ik moet ze nog allemaal inzingen dus laten we dat even als verassing houden.

  interview Chantal Kieboom september 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +