Een interview met Irene Moors

door Mariska Snel

Mariska stelde Irene een paar vragen via de mail.

Mariska: Stel je eens aan ons voor...

Irene: Ik ben Irene Moors, ik ben voornamelijk presentatrice maar soms acteer ik ook. Toen ik 21 was ging ik bij de televisie werken. Mijn eerste programma was een kinderprogramma met Disney Tekenfilms. Daarna heb ik nog 10 jaar lang een kinderprogramma gemaakt bij RTL. Dat was Telekids. De bekendste programma’s daarna zijn Life & Cooking, Life4You en de TV Kantine. Die programma’s heb ik allemaal samen met Carlo gepresenteerd. Na ruim 30 jaar op de televisie te zijn geweest ben ik nu wat minder in beeld. 

Mariska: Hoe vond je het presenteren bij de Special Media Awards voor mensen met een beperking?

Irene: Het was heel leuk om de Special Media Awards 2021 samen met Kevin te presenteren. Iedereen had zich mooi aangekleed en het was reuze spannend wie er zou gaan winnen. Wat ik zo leuk vond was dat iedereen zo enthousiast was. Natuurlijk is het balen als je net niet de winnaar bent, maar iedereen was ook blij voor de anderen die wel wonnen. Dat vond ik mooi. Het was een groot feest en gaaf om te zien dat er zoveel mensen druk zijn met mooie dingen doen in de media.

Mariska: Welke programma's presenteer je nog? 

Irene: Ik presenteer op dit moment geen eigen programma’s meer. Wel ben ik regelmatig te gast bij andere programma’s en is er net een boek verschenen waar ik aan heb meegewerkt : 'Carlo & Irene, 30 jaar een duo’. Ik ben nog wel regelmatig op televisie te zien als ik mooie geldprijzen mag uitreiken voor de Vriendenloterij. Dat is heel leuk om te doen.

Mariska: Doe je dan nog iets anders dan presenteren?

Irene: Naast presenteren geef ik ook mediatraining en coach ik jonge presentatoren. Bij Mediatraining leer ik mensen om te gaan met de media. Omdat ze iets belangrijks moeten doen en de pers te woord moeten staan. Soms is het handig dat even te oefenen. En bij Presentatie Coaching oefen ik met presentatoren. Zo probeer ik ze nog beter te laten presteren. Ik probeer op die manier mijn ervaring een beetje door te geven. Ik ben nu 54 en geef graag de ruimte aan nieuw talent.

Mariska: Welke tv programma s heb je allemaal gedaan?

Irene: Ik heb bij elkaar 50 verschillende programma’s gepresenteerd waarvan 10 samen met Carlo. De belangrijkste titels zijn : Telekids, Eigen Huis & Tuin, Life & Cooking / Life4You, De Bachelor, de TV Kantine, Naar Bed met Irene en ik was jurylid bij Dancing with the Stars. Met de TV Kantine wonnen Carlo en ik in 2010 de Gouden Televizier Ring. De Prijs voor het beste TV Programma van dat jaar.

Mariska: Heb je een opleiding gehad om te leren presenteren?

Irene: Ik heb geen opleiding gehad om te leren presenteren. Je moet gewoon een beetje lef hebben en toch ook wel talent. Anders kom je er niet. Daarnaast moet je ook het geluk hebben dat je toevallig opvalt en een leuk programma mag gaan doen. 

Mariska: Als je over straat loopt, word je dan snel herkend?

Irene: Ik woon al heel lang in Heemstede. Dat is een dorp waar niemand er meer van opkijkt als ik bij de bakker of de groenteboer mijn boodschappen sta te doen. Mensen herkennen mij wel maar doen heel normaal. Ze zeggen gedag en ik zeg gedag terug. Gewoon gezellig. 

Mariska: Heb je wel eens blunders gemaakt?

Irene: Iedereen maakt blunders. Dus ik ook. Je presentatiekaartjes laten vallen op verkeerde momenten. Je vergissen in de naam van degene die voor je staat. Onhandig struikelen terwijl je elegant een trap af probeert te komen. Kortom. Blunders maakt iedereen. Ik vind dat nooit zo erg. Ik leer van blunders. En omdat ik altijd live televisie heb gedaan moest ik het ook gelijk oplossen. Het kon dan niet over. Dat werden vaak wel weer grappige situaties. Wees nooit bang voor fouten. Los ze op en leer ervan. 

Mariska: Wat zijn je toekomst plannen?

Irene: Ik ben nu 54 jaar en zeer tevreden. Ik doe nog steeds leuke dingen maar niet meer zoveel als voorgaande jaren. Dat is fijn, want daardoor heb ik ook tijd voor andere leuke dingen. Ga ik meer wandelen. Spreek ik meer af met vrienden en leer ik bijvoorbeeld gitaar spelen. 

Mariska: Heb je eerder al iets gedaan voor mensen met een beperking?

Irene: Ik heb wel eens meer met mensen met een beperking gewerkt. En dat is altijd heel gezellig en bijzonder. Net als met jou. Ik bewonder jouw positiviteit en doorzettingsvermogen.

Mariska: Van wie heb je dat allemaal geleerd?

Als je gewoon luistert en voelt hoe mensen om je heen zijn, hoef je niet zoveel te leren, dan gaat het vanzelf. Ik hou van een fijne sfeer en een goed gesprek. Dit was dan wel niet ECHT een gesprek, maar het waren wel hele leuke en goede vragen. Dus dank je wel dat je mij wilde interviewen Mariska. 

Liefs,

Irene Moors

  Mariska Snel 

Cliëntenweb, december 2021


Reacties (2)

Hallo Mariska,
Wat leuk dat jij een interview hebt gehad met Irene Moors. Want wie kent Irene Moors nou niet, toch? Super mooi interview en super goede vragen Mariska.
Groetjes van Veronique
Veronique Doornbos-Koumans @ 09 december 2021
Wat een leuk interview Mariska! Dat weten we nu toch maar mooi over Irene, dankzij jou
Hilde @ 13 december 2021

Reactie toevoegen +