Interview met Angelina

door Chantal Kieboom

Chantal: Hoe was jouw cd presentatie?

Angelina: Dat was in het kader van het 40 jarig jubileum, ik zing al 40 jaar en toen bedacht Frank dit is een goede gelegenheid voor een jubileum.

Frank maakt ook muziek en op een gegeven moment had hij zoveel liedjes geschreven dat we dachten we gaan eens kijken wat dat ons kost om in een studio op te nemen.

Na overeengekomen te zijn hadden we binnen een half jaar een CD en die presentatie hebben we gekoppeld aan het 40 jaar zang jubileum. Heel geweldig, we hebben twee presentaties gedaan, éen voor genodigden en de andere voor iedereen. Het was helemaal super!

Chantal: Hoe is het om op te treden voor mensen met een beperking zoals bij Radar?

Angelina: Heerlijk! Ik zeg dit niet zomaar. Het is een zo’n geweldig publiek en zo dankbaar, zo lief. Ik vind het gewoon geweldig het zijn allemaal mijn kindertjes zeg ik altijd. Als ik zo’n optreden krijg dan zeg ik tegen Frank (mijn vriend) ik moet weer naar mijn kindertjes toe.

Chantal: Radar heeft je vaker benaderd, ook omdat Radar je heel hoog heeft zitten.

Angelina: Leuk om te horen, ik kom ook graag.

Chantal: Dat zie ik dan bij hand aon hand Ping, ping. Dan zie ik je stralen, ik zie de mensen stralen, wat doet het met je.

Angelina: Ja, was geweldig, dat was chique. Daar doe je het voor. Dat doet me echt heel veel. Ik vind het gewoon chique, bij alle optredens als mensen zich amuseren en stralen. Dat vind ik geweldig. Maar mensen met een beperking die hebben net even dat streepje voor, zij leven in een wereld waar muziek vaak belangrijk is. Ik vind het chique om te zien, hoe mensen met een beperking zich zo goed kunnen amuseren, genieten en stralen, dat doet mij goed.

Chantal: Wat doe je om zo jong uit te zien?

Angelina: Hmmm jaaaa, eigenlijk doe ik er weinig voor, sinds kort zijn we aan het sporten. Nu de avonden weer langer worden, kan ik gaan joggen, blokjes om rennen en Frank naast me op de fiets. Hoe hou je jong, tja ik denk met de tijd meegaan. Ik zou het echt niet weten Chantal. Vind je me dan zo jong uitzien wauw! 

Chantal: Misschien een beetje privé, ik weet niet of je getrouwd bent. Schrijft jou vriend/man liedjes voor je?

Angelina: Frankie is mijn vriend. Frank schrijft ook zelf liedjes en componeert, daardoor is ook de cd uitgekomen, omdat er 7 nieuwe liedjes opstaan van Frankie. Het vleegmesjien  is heel bekend, mienen Hartedeef, Daan Goon de lempkes aon staat er ook op, iedereen kent deze wel, dit is een van ons bekendste nummer.

Chantal: Hoe hou je met al deze optredens nog tijd over voor je privé leven?

Angelina: Ik probeer toch altijd mijn privé en optredens te scheiden. De optredens zijn hoofdzakelijk in het weekend, sporadisch ook door de week. Maandag tot en met vrijdag meestal wel altijd privé tijd. Niet ieder weekend heb ik optreden, maar soms hebben we weekenden erbij waarbij we alleen maar optredens hebben. Maar privé en werk kunnen we heel goed scheiden, alhoewel Frankie, is altijd bezig met liedjes schrijven en  componeren. hij zit vaak boven om nieuwe liedjes te schrijven en te componeren. In de weekenden als we geen optredens hebben trekken we ons plan, dan gaan een dagje weg of weekendje weg, dus komt helemaal goed.

Chantal: Ik heb een foto van jou op Facebook gezien met kinderen, zijn die van jou?

Angelina: Nee helaas niet, dat vraagt iedereen, ik heb geen kinderen, grotendeels zijn dat kinderen van zussen. Ik heb een paar neefjes en nichtjes. Mijn nichtje Fé van 2 jaar staat er vaak op. Ze vindt zingen en dansen geweldig. Het zijn helaas niet mijn eigen kinderen. Ik heb altijd wel een kinderwens gehad, maar het is er nooit van gekomen. Helaas het zij zo. Ik heb een groot kind; Frank, de grote knuffelbeer hahaha. 

Chantal: Hoeveel jaar doe je dit al voor Radar?

Angelina: Dat zal wel een hele tijdje zijn, echt exact durf ik het niet te zeggen, een jaar of 8 zeker. Ik hoop dat ik nog heel lang mag komen.

Chantal: Fijn om te horen dat Radar je zo na aan je hart ligt. 

Wat zou het beteken voor jou, als niet meer kunt optreden en zingen?

Angelina: Ik zou in een heel diep gat vallen. Vaak zeg ik wel eens poe, moet ik weer optreden, ik heb eigenlijk geen zin. Maar als ik er eenmaal ben en ik begin mijn eerste liedje, en zie dat de mensen zich zitten te amuseren, 40 min door met zingen en ik ga weer tevreden naar huis. Dan heb ik zoiets, oh heerlijk, ik zou daar niet zonder kunnen.

Sowieso voor de mensen met een beperking, mensen die in een verpleeg tehuis zitten, alle publiek. Als je mensen ziet stralen dan doet je dat goed. 

Chantal: Hoe heb je Frank leren kennen?

Angelina: Haaa, dat is een leuke, via Facebook. We waren toen geen vrienden. Ik kreeg bericht van frank, He Angelina, ik ben Frank Bemelmans, ik heb een liedje gestuurd naar Marlstone, zou jij daar ook eens naar willen luisteren. Ik luister naar alle liedjes, iedereen kan liedjes naar mij sturen en wij luisteren dat, we bekijken dat of er een tekst bij geschreven moet worden. Op een gegeven moment spraken we af, om naar de liedjes van Frank te luisteren, Mienen Hartedeef is het eerste liedje dat Frank me liet horen. Waar we ons ook op hebben leren kennen. FACEBOOK DAAR LEER JE JE VRIENDEN KENNEN! Leuk, hihihi.

Chantal: Hebben jullie nog trouwplannen?

Angelina: Nou nee voorlopig niet, het is leuk zo. Wat heeft het nog voor een effect om te trouwen, alleen om het trouwboekje,  nu gaat het ook goed. Maar we zeggen nooit, nooit.. Als ik nu zou zeggen tegen Frank, ik wil volgend jaar met je trouwen, dan wordt hij bang. Hahaha. Dat weet je nooit, ik kan daar eigenlijk geen antwoord op geven, ik zie wel wat de toekomst me brengt.

Chantal: Bedankt voor je tijd en voor het komen.

Angelina: Graag gedaan, jij ook bedankt

  interview Chantal Kieboom maart 2016

Met dank aan Jan Pillaerds voor de twee foto's van Angelina tijdens optredens!


Reacties (1)

He, Chantal, wat een leuk interview. Je hebt er talent voor. Door jou interview weet ik nu meer over Angelina. Ga zo door.
Monique Piereij @ 23 maart 2016

Reactie toevoegen +