Huub Adriaans

interview Chantal Kieboom - deel 1

Hoe heb je toegeleefd naar het evenement in de Geusselt: Huub Adriaens op volle toeren?

Het was heel erg spannend ik vond het leuk om daar naar toe te groeien, alleen er komt veel bij kijken, veel verantwoordelijkheden, veiligheid, ambulance, mensen met een EHBO certificaat, beveiliging, vluchtroute. Je moet ook verantwoording afleggen aan de gemeente. Er zijn veel dingen die je als bezoeker niet meekrijgt, maar die wel erg belangrijk zijn.  Het programma waar je je aan moet houden qua tijd, en toch lekker ontspannen lopen, omdat het een feestje is. Maar achter de schermen hangt er een druk. Hoe heb ik er naar uit gekeken, vol spanning, vol verwachting en met heel veel zin. Net hoe een klein kind naar een speeltuin gaat.

Ik zag je in de optocht in de wagen van op volle toeren, ik stond daar vol verwachting. Je hebt Dré naast je gehad, maar waarom Raymond niet?

Raymond is een vriend van me. Ik vertrouw hem, dat hij me niet alleen mee helpt, maar dat je jezelf kunt zijn. Soms ben je kwetsbaar dat kun je dan met een goede vriend delen. Dat maakt de band tussen Raymond en mij zo speciaal.

Ik was verbaasd dat je opeens op 5 juli met Jeroen aan kwam lopen, Raymond niet naast je. 

Raymond is niet mijn geluidsman, hij is nauw betrokken bij het evenement, fotografie, video, meedenken over het concept. Raymond gaat bijna nooit mee naar optredens en Jeroen komt uit die wereld van neet kappot te kriege, hij zit er niet meer bij, hij is handig met geluidsinstallatie vandaar deze niet vreemde keus.

Dan kom je voor een organisatie als Radar en ik denk ook voor meer stichtingen, pro deo optreden. Voor Radar sta je best wel hoog in het vaandel, ze bellen je iedere keer. Hoe kijk je daarnaar, omdat ze je vragen pro deo om op te treden, terwijl zingen je levensdoel is om brood op de plank te krijgen?

Ik vind het een hele eerlijke vraag en je stelt hem goed, je benoemd een aantal belangrijke dingen. Aan de ene kant noem je op dat het mijn werk is om daarmee aan te geven dat het ook commercieel moet zijn en geld  op moet brengen anders kan ik ook niet leven. Maar minstens zo belangrijk vind ik het een verantwoordelijkheid dat je je steentje bijdraagt. Anders ben je alleen maar commercieel bezig en dat past niet bij wat ik doe. Ik schrijf liedjes en de liedjes die ik schrijf zijn voor voor 80 % over het leven, dat je geniet van het leven. Leef je leven en laat dingen achter die je hebt mee gemaakt of kijk met blijdschap terug. Mijn mooi verleden! Ik heb liedjes voor mijn moeder geschreven, over mijn zoon, maar ook over dingen die ik meemaak. Als ik wil weten hoe het leven in elkaar steekt moet ik met zoveel mogelijk verschillende mensen omgaan.  Ik heb nog nooit naar mensen echt opgekeken, wel met respect, maar ook nooit op mensen neergekeken. Vandaag heb ik mijn 2 benen en ik hoop dat het zo blijft, maar ik kan ook een ongeluk krijgen of geestelijk kan ik iets meemaken. Dat zie je weleens om je heen gebeuren, iemand krijgt een burn-out. Je weet wat het is als je teveel hebt gewerkt, dan wordt het je teveel. Je kunt ook doordraaien, heel plat gezegd wanneer je je moeder verliest of je vader en ook nog je enige zusje ik noem maar wat. Je partner of je kind is ernstig ziek, dan zakt de bodem onder je vandaan. Ik voel me tot nu toe heel erg gezegend ondanks de tegenslag die ik in mijn kinderjaren heb gehad maar ook in mijn volwassen leven, dat heeft mijn karakter gevormd.

Ik sta heel dankbaar in het leven en ik vind het normaal om voor Radar of andere stichtingen op te treden. Alleen ik kan niet altijd ja zeggen omdat ik met mijn tijd zit. Als ik het niet zou doen dan ben ik pas echt mijn karakter verloren. Dus voor mij is het vanzelfsprekend.

LEES VERDER DEEL 2

   interview Chantal Kieboom januari 2016


Reacties (1)

Chantal als showbizzreporter!
Walter Loozen @ 28 januari 2016

Reactie toevoegen +