Gabe Kruse

Een interview door Chantal Kieboom

Chantal: Hoe is het om als jongste artiest tussen allemaal die grote artiesten te staan?

Gabe: Voor mij is dat alleen maar mooi. Je komt iedere keer weer nieuwe mensen tegen. Hoe meer mensen je tegen komt hoe groter je netwerk wordt en hoe meer mensen je leert kennen. Je begint bij de kleinere artiesten. Als je bij voorbeeld tussen Beppie of tussen de grotere artiesten hebt gestaan dan weet je dat je het goed gedaan hebt.

Chantal: Is het lastig om je privé leven, je school- en je zangcarrière uit elkaar te houden?

Gabe: Ja en nee. Ik moet zegen, ik zet heel veel op facebook over mijn zang carrière maar daar heb ik ook mijn vrienden van school. Maar op school ben ik gewoon Gabe en op het podium ben ik de zanger. Het is niet zo dat ik alles door elkaar gooi nee. Maar je moet het wel gescheiden houden. Zoals je tegen je vrienden spreekt kun je niet doen tegen de mensen die je kent uit je zangcarrière. Maar hoe het is als je ergens naar toe gaat en je bent niet aan het zingen? Ze spreken je overal aan, ja ik vind dat alleen maar leuk. Dat is toch een compliment dat je het goed doet als je over straat loopt en ze zeggen ha Gabe! Dan denk ik, die kent mij ergens van. Als ik hem niet ken van school dan moet hij mij kennen van het zingen. Dat is een teken, hoe meer mensen die je tegen komt die je kennen, hoe beter dat het gaat met je.

Chantal: Heeft je interesse altijd hier gelegen om te gaan zingen?

Gabe: Nee ik heb van alles gedaan. Ik heb toneel gedaan en mimiek en nog een hele hoop dingen. Maar uiteindelijk kwam ik er toch achter dat mijn stem beter was dan toneelspeler. Toen ben ik gaan zingen en ik vind het hartstikke leuk!

Chantal: Wat is het raarste of het gekste wat je ooit van een fan heb gekregen?

Gabe: Wat ik ooit van een fan heb gekregen, help! Daar moet ik even over na denken. Nou ja laten we zeggen een snoep pakket, dat was het lekkerste in ieder geval.

Chantal: Hoe zie jij je toekomst qua zang carrière?

Gabe: Behalve Maastrichts zing ik ook Hollands en af en toe Engels. Het lijkt mij ook wel leuk om boven in Holland een beetje af te tasten. Ik weet wel dat ik hier nog lang mee door ga.

Chantal: Van hoe veel meisjes of vrouwen heb je een brief gekregen, die een relatie met jou willen?

Gabe: Veel. Ik krijg er iedere week wel een. Ik ken ze niet, maar weet waar ze mij van kennen. Soms is het teveel maar af en toe is het ook een leuk compliment natuurlijk.

Chantal: Je doet ook mee aan goede doelen.

Gabe: Ja klopt, zo als bijvoorbeeld de knoevel party. Ja helemaal correct. Je moet iets doen voor mensen die niets of weinig hebben. Voor hen is het ook fijn om een leuk optreden mee te maken, dat moet je gewoon doen.

Chantal: Hoe vind je het om op te treden voor mensen met een beperking zo als bijvoorbeeld Radar?

Gabe: Geen problemen mee, die mensen zijn vaak het gezelligste. Ze zijn echt zo dankbaar, die doen zo goed mee, die zijn echt leuk.

Chantal: Hoe vind je het om in je vrije tijd gebeld te worden, want je privé nummer staat ook op de flyers?

Gabe: Dat vind ik wel irritant. Vooral als het over zaken gaat die ook op een ander moment besproken kunnen worden. Maar ja, je doet er niets aan. Ik kan wel een apart nummer pakken, maar de mensen komen uiteindelijk toch achter je privé nummer als ze het moeten hebben.

Chantal: Doe je ook aan sporten of fitnessen?

Gabe: Heb ik een tijdje gedaan maar het eten smaakt toch wat beter, dus ik sport niet meer.

Chantal: Wat kunnen we verwachten van je nieuwste CD?

Gabe: Voor mijn nieuwste CD ik ben momenteel bezig met een medley, een carnavals nummer en een nieuw nummer voor volgende zomer. Mijn nieuwe CD wordt eigenlijk een combinatie van wat ik tot nu toe heb gedaan en wat ik nog even wil blijven doen. Natuurlijk komen er meerdere CD’s uit. In november en na kerstmis krijg je natuurlijk de CD Kika. Dan kijken we volgende zomer hoe de stand van zaken is en of we weer wat nieuws kunnen opnemen.

Chantal: Bedankt dat je dit heb willen doen voor Radar voor de cliëntenwebsite. En ik hoop in de toekomst dat we nog meer van je mogen verwachten!

interview Chantal Kieboom oktober 2016, gepubliceerd mei 2017


Reacties (0)

Reactie toevoegen +