Interview Frenky

door Chantal Kieboom

Chantal: Hoe leef je ernaar toe naar je dvd presentatie?

Frenky: Het is best wel spannend, dat je een dvd uitbrengt, normaal breng je een cd uit. We zijn bijna uitverkocht qua kaartenverkoop. Maar de kriebels zitten wel in de buik. Maar ik denk dat wel alles goed gaat komen, dat komt wel op z’n pootjes terecht.

Chantal: Is het moeilijk om je zang carrière en je privé leven apart te houden. 

Frenky: Nee dat is helemaal niet lastig echt niet niet. Het gaat hoe het gaat, wij werken in de horeca en mijn vrouw ook. Sowieso een beetje bekend en dat maakt me helemaal niks uit. Het is wel leuk als mensen je herkennen en waarderen. Ik vind het helemaal niet erg als prive, horeca en zang carrière in elkaar overlopen. Ik vind het wel leuk. 

Chantal: Hoe vind je het om op te treden voor mensen met een beperking.

Frenky: Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Je hebt soms leuker optredens als bij de normale optredens. Wat je hebt in cafe’s en in zalen. De mensen van stichting Radar en noem maar op, die kunnen de nummers allemaal van buiten, die feesten graag en doen graag overal aan mee. Dit is hartstikke leuk. Ik heb al een paar keer voor Radar mogen optreden, dat was in de Hiemel als ik me niet vergis. Ik vond schitterende optredens. 

Chantal: Wat gaat door je heen als niet meer kunt zingen?

Frenky: Goh dat zou ik niet weten, euhm muziek is wel een beetje muziek is een beetje passie van mijn leven en dat doe je zo graag, je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Ik zou me dat niet kunnen voorstellen, voor niet te kunnen zingen, geen muziek te hebben. Muziek is een deel van mijn leven, ik hoop het nog zo lang mogelijk nog te doen, muziek maken en zingen en de mensen een beetje te entertainen, dat hoort ook erbij. 

Chantal: Wat is het gekste of raarste dat je ooit eens heb gekregen hebt van een fan.

Frenky: Ik heb eens een keer een optreden moeten doen in Partij Wittem, weet je waar dat ligt Partij?

Dat is een boerendorpje ergens in Zuid Limburg, daar werd ik gebeld daar moest ik naar toe en dat was, wat te doen van de spaarkas voor de carnaval. Ik kom daar naar binnen met mijn geluidsman en ik kijk eens rond en ik zie dat er geen geluidsboxen zijn. Ik zeg tegen de meneer van de organisatie, waar moet ik gaan zingen vroeg ik aan hem. Hij zei hier moet je zingen, hier heeft gisteren ook Benny Neyman gezongen. Ik zei tegen deze meneer Benny Neyman maar die is toch al 3 jaar dood?  Hoe kan hij nu hier gezongen hebben. Hij zegt die is echt gisteren hier geweest. Ik denk laat die man maar en begon met zingen. Toen we klaar waren met zingen. gingen we afreken en toen zat er in de enveloppe €50 extra bij, hij zegt dan heb je fooi dat heeft Benny Neyman ook gekregen. Ik zeg Benny Neyman al 3 jaar dood is. Maar nee zegt hij, hij stond gisteren nog hier op het podium, we hebben een foto gemaakt samen. Hij liet de foto zien en toen bleek het Big Benny te zijn in plaats van Benny Neyman. De man had zich vergist. Maar die €50 extra was wel leuk dat ik die gekregen heb. 

Chantal: Bedankt voor je tijd, dat je dit hebt willen doen. 

Frenky: Graag gedaan, je kunt me altijd bellen wanneer ik weer CD presentatie heb of ik kom je mijn nieuwe CD brengen.

  Interview Chantal Kieboom herfst 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +