Evi Steinbusch hoofd HRM Radar

interview Chantal Kieboom

Chantal: Hoe is het om te werken voor een organisatie als Radar?

Evi: Dat is hartstikke leuk! Daar werk ik heel graag voor en ik vind de doelgroep heel leuk. Je kunt ook voor een bedrijf werken die wc potten maakt, dat is veel minder leuk natuurlijk. Omdat ik voor de medewerkers werk, werk ik ook eigenlijk indirect voor de cliënten.

Chantal: Hoe is het nu om als hoofd van een afdeling te werken zo als HRM, legt dat niet een hoop druk op je?

Evi: Nou het is best pittig kan ik je zeggen. Het is vaak heel erg druk en er moeten ook een aantal dingen op een bepaalde tijd af. Ik voel ook dat ik moet opkomen voor de mensen die op mijn afdeling werken. Maar daar ben ik voor en dat wil ik ook heel goed doen. Ik vind het belangrijk dat zij fijn kunnen werken hier.

Chantal: Is het niet lastig om het werk en privé gescheiden te houden van elkaar?

Evi: Ik kan me voor stellen dat mensen het fijn vinden om thuis niet meer aan het werk te denken. Maar voor mij maakt dat niet uit. Ik denk altijd aan het werk omdat het ook eigenlijk een beetje is wat ik leuk vind om te doen. 

Chantal: Je heb laatst een presentatie gedaan voor heel veel mensen. Hoe heb je dat ervaren om voor zo n groot publiek te spreken?

Evi: Ik spreek bij Radar vaker voor groepen maar dat zijn dan meestal eigen medewerkers. Dat is een stuk makkelijker. Maar als je een groep hebt met allemaal vreemden die naar je kijken, dan is dat best wel pittig. Ik was van tevoren ook echt hartstikke nerveus en ik vond het heel spannend. Maar toen ik begon te presenteren viel het allemaal van me af en kon ik gewoon mijn verhaal vertellen. Want ik had natuurlijk een leuk verhaal te vertellen van Radar. Die mensen wilden dat graag horen en die waren ook heel erg tevreden, dat was gewoon leuk. Dan word je wat losser en dan kun je wat makkelijker praten.

Chantal: Je bent ook benaderd voor de Echo zag ik, met Frans Wilms samen. Wat doet dat met je want iedereen kan dat gewoon lezen.

Evi: Ja maar het gaat niet over mij, het gaat over Radar, over hoe wij omgaan met het personeel. Dus ik vind het niet erg dat ik er in sta. Ik vind die foto s wel altijd vreselijk. Echt daar heb ik een hekel aan dat herken je misschien of niet? 

Chantal: Zou je niet liever meer voor cliënten willen doen?

Evi: Daar ben ik gewoon niet geschikt voor. Ik neem altijd de dingen die ik meemaak op mijn werk mee naar huis en dan heb ik er thuis last van. Als je voor cliënten werkt kun je ook vervelende dingen meemaken. Je moet er mee om kunnen gaan. 

Chantal: Heb je als hoofd van HRM ook al eens op het punt gestaan dat je een besluit moest nemen dat je iemand moest ontslaan? En wat doet dat met je gevoel?

Evi: Ik vind het heel belangrijk om zorgvuldig te zijn. Maar mensen worden dan toch boos natuurlijk. Ik denk dat ik dat wel altijd op een nette, eerlijke manier doe. Maar het blijft natuurlijk altijd heel vervelend. Iemand raakt op dat moment toch even alles kwijt en die kan dan wel heel vervelend gaan reageren, dat weet je van te voren. Dus dat is wel eens moeilijk.

Chantal: Heb je dit werk altijd willen doen?

Evi: Ik ben begonnen als gewone medewerker personeel en organisatie. Dat is ook heel leuk werk. Ik denk dat het leukste van deze baan is dat iedere dag anders is en dat je iedere dag andere dingen meemaakt. Het aansturen van mensen is ook heel leuk. Ik heb hartstikke leuke collega's waar ik heel graag mee samenwerk. Dus ik denk dat dit wel de leukste baan is die ik tot nu toe gehad heb.

Chantal: Wil je dit werk nog lang blijven doen?

Evi: Zolang ik nog kan groeien en mij ontwikkelen blijf ik dit werk doen. Voordat ik bij Radar kwam heb ik in de ouderenzorg gewerkt. Dat heb ik ook als heel prettig ervaren. Ouderenzorg is heel belangrijk. Oudere mensen in Nederland hebben het niet gemakkelijk als ik eerlijk ben. Dat staat altijd al heel hoog op mijn lijstje. Maar mijn werk nu voor Radar vind ik ook gewoon super leuk. 

Ik vind het erg leuk dat je zo geïnteresseerd bent in het werk dat ik doe!

Chantal: Ik heb je nu ook wel een beetje hier gevolgd. Iedereen komt naar je toe met vragen, zelfs in de pauze, maar vind je dat niet erg. Je hebt zelf geen rustmomenten. Vind je dat niet vervelend?

Evi: Soms zijn er wel echt dagen dat ik het te druk heb. Dan loop ik de hele dag achter alles aan en je krijgt niets af. Dat is wel heel vervelend. Maar het feit dat de mensen alles aan mij vragen dat vind ik niet erg. Ik help graag mensen. Als ze met een vraag komen dan kunnen ze altijd bij mij terecht. Soms is het gewoon heel erg stressen. Maar ja dat geld voor iedereen, ook voor begeleiders. Die hebben het ook hartstikke druk. Ik denk dat we allemaal hard werken.

Chantal: Voel je je gewaardeerd door je collega’s die je begeleidt, waar je hoofd van bent?

Evi: Ja zeker. Ik ben niet echt de baas, ik ben meer een collega en dat vinden ze heel fijn. Natuurlijk moet ik soms als baas wel beslissingen nemen. Dan kan het zijn dat ze het er niet mee eens zijn. Maar over het algemeen maken wij samen uit wat we doen en hoe we het doen. Ja, ik voel me wel gewaardeerd. We hebben ook veel lol samen en we lachen veel op de afdeling. Gisteren zijn we samen gaan uit eten. Dat zijn allemaal dingen die zorgen dat je op een fijne manier kunt samenwerken. Als je elkaar wat beter kent dan heb je ook meer begrip voor elkaar.

Chantal: Bedankt dat je ondanks je drukke schema toch tijd hebt willen maken voor de cliënten website! 

Als afsluiting, wat kunnen we hopelijk in de toekomst nog van je verwachten?

Evi: Dat vind ik een hele goede vraag! Ik vind dat de medewerkers het op dit moment heel erg druk hebben en heel veel druk voelen. Daar zou ik nog heel graag iets aan willen doen. Ik ben hier nog niet klaar voordat de medewerker die hier werkt wat meer rust heeft en zijn werk wat leuker is gemaakt. Dat is nog een hele klus want ze hebben het op dit moment heel erg druk en best veel stress. Ik hoop dat ze hier ook een hele fijne baan kunnen hebben. Daar ga ik zeker aan werken de komen de tijd. Dank je wel!    

  interview Chantal Kieboom 30-11-2016

De letters HRM houden in: Human Resource Management.
HRM is een manier van hoe je met het personeel omgaat.

Vroeger was dat Personeel en Organisatie


Reacties (1)

Ik ben super trots er op. Ik ben trots op al mijn interviews
Chantal Kieboom @ 15 februari 2017

Reactie toevoegen +