Erik van Rijsselt - Flikken Maastricht

Een interview door Mariska Snel

Mariska: Welkom Erik, omdat heel veel cliënten van Radar Flikken Maastricht erg leuk vinden zou ik jou graag willen interviewen.

Hoe bent u bij Flikken Maastricht terecht gekomen?

Erik: Mijn baas kwam 10 jaar geleden naar mij toe en vroeg, Erik, wil jij dat doen? Daarop heb ik ja gezegd en sindsdien hang ik aan Flikken Maastricht vast. Ik ben er dus al 10 jaar bij. Eerst zou Flikken 5 jaar duren, maar mensen bleven kijken, dus gingen we door, naar nu al het 12e seizoen.

Mariska: Komt er nog een seizoen bij?

Erik: Ja….de voortekenen zijn positief. Het zou zomaar kunnen. Uiteindelijk bepaalt de omroep wat er gebeurt. Het zou me verwonderen als het niet zou gebeuren.

Mariska: Hoe komen jullie aan spelers voor de serie?

Erik: Je hebt de normale cast, de vaste spelers, die krijgen een contract. De spelers die maar 1 keer meedoen worden gekozen door de regisseur. Hij zoekt een personage en kijkt bij de beschikbare acteurs en actrices, welke het beste bij de rol past. Soms is dat wel lastig.

Mariska: Wat is het gekste of raarste dat jullie van fans gekregen hebben?

Erik: Volgens mij was het dat dienblad dat jij gemaakt hebt. Dat wordt ook nog steeds gebruikt bij het ontbijt. Dat was erg mooi! Richard de kok was ook erg blij.

Mariska: Hoe vinden jullie altijd de locaties om te filmen.

Erik: Dat ligt aan het script. Als ze bv een school zoeken dan komen ze in eerste instantie bij mij terecht. Vervolgens komt Martijn, die ken je ook wel. Hij is de locatie scout. Als we weten dat het een goede school is dan gaat Martijn afspraken maken.

Mariska: Als je dan een klein huisje zoekt, wordt er dan nog wat aan veranderd voor de opnames?

Erik: Buiten verandert er niets, maar binnen wordt alles aangepast. Alle persoonlijke dingen worden weggehaald. Je moet op televisie niet kunnen zien van wie het huis is. Marijke houdt zich daarmee bezig met haar team. Als er een schilderij in beeld komt moet daar van te voren toestemming aan de schilder gevraagd worden, of aan de nabestanden als de schilder dood is. Daar letten zij allemaal op.

Mariska: Houden jullie werk en privé gescheiden?

Erik: Ja, ik wel. Ik ben op tijd naar huis. Maar de acteurs niet, die slapen in een hotel. Angela en Victor hebben een eigen appartement in Maastricht.

Mariska: En Sergio en Oda?

Erik: Die slapen in een hotel. Zij hebben naast Flikken ook theaterstukken.

De dag na het interview: een totale verrassing, de hoofdrolspelers kwamen onze sterren begroeten

Mariska: Hoe lang bent u al coördinator bij Flikken Maastricht?

Erik: Zoals ik zei, al 10 jaar. Vanaf maart 2007. Nog 3 maanden, dan ben ik met pensioen.

Ik heb ook Flikken Rotterdam gedaan. Daar speelden we met Huub Stapel, een van de beste  acteurs van Nederland.

Mariska: Is het soms lastig om dingen te regelen?

Erik: Soms wel, maar in het algemeen valt het mee. Hier in Limburg, ook in België, kunnen we heel veel regelen als we maar tijdig aanvragen. 

Mariska: Hoe vindt u het om met pensioen te gaan, kijkt u ernaar uit?

Erik: Ja, ik kijk er wel naar uit. Als het zover is heb ik 52 jaar gewerkt. Dan mag de jeugd het overnemen. Maar wie weet als Flikken Maastricht volgend jaar doorgaat, dan komen ze toch weer bij me. Het fijne van pensioen is: dan hoeft het niet meer, dan mag het!

Mariska: Wil je nog iets vertellen wat ik niet heb gevraagd?

Erik: Eigenlijk hebben we alles gehad. Binnenkort hebben we een symposium. Over het produceren.

Flikken Maastricht is niet alleen wat je op televisie ziet, maar al het werk daarachter. Dat is best wel heel veel.

De auto’s, figuranten, locaties en allemaal kleine dingetjes die geregeld moeten worden. Afspraken, contracten, alles wat de mensen niet zien, wat ze ook niet weten, maar dat is best veel werk. Ik doe veel last minute werk, dan moet ik nog snel even iets regelen.

Mariska: Dank voor het interview!

Erik: Gere gedoan!

  interview Mariska Snel juni 2017


Reacties (0)

Reactie toevoegen +