interview met DUO X-ELLE

door Chantal Kieboom

Chantal: Jullie hebben laatst jullie jubileum jaar gevierd. Hoe hebben jullie daar naar uitgekeken.

DUO X-ELLE: Toen we 11 jaar bestonden wilden we wat ludieks doen. We hadden in het Mecc een theatershow over Maastricht. Over mensen die al dood waren, die hebben we doen herleven,  het heette: Dat is de sjas. Met ons 12,5 jaar jubileum hebben we speelkaarten uitgegeven met vele bekende Maastrichtse artiesten. Het is een grote hit geworden, bijna iedereen heeft dit spel kaarten al in huis, heb je die ook al? Als Maastrichtenaar moet je die in huis hebben, het mooie ervan is dat een spel kaarten €5 kost en je steunt daarmee het goede doel, de stichting de Knoevel. Kinderen die ziek zijn een leuke dag bezorgen. 

We hebben toen een nieuwe cd gemaakt, daar staat precies op hoe we ons voelen STRALEN. We stralen omdat we het zo leuk vinden om te zingen. Nu bijna 15 jaar later zitten we middenin de repetitie van het Mestreechs Volks theater. Daar staan we zo’n 15 keer in het theater aan het Vrijthof met een echte Maastrichtse musical. Meer kunnen we er over niet zeggen, dat wordt pas in mei bekend gemaakt. We blijven gewoon feest vieren, aon de geng!!!

Chantal: Wat doet het met jullie om op te treden voor mensen met een beperking, zoals voor Radar.

DUO X-ELLE: Prachtig!!! Geweldig optreden, heel erg leuk! Dankbaar!! Iedereen die meezingt, de lol en het plezier. Bij Radar gaat altijd het dak ervan af. Zo enthousiast, ze horen en zien ons graag. Daarom doen we een paar keer per jaar een optreden voor een appel en een ei omdat wij zien dat jullie er zo veel plezier en lol van hebben. Dat doet ons ook goed. hè

Chantal: Radar benadert jullie vaker, ze hebben jullie heel erg graag. Niet alleen jullie maar ook andere artiesten. Zoals jullie al zeggen de lol van de cliënten, pak bv de boottocht, waar jullie hebben opgetreden.

DUO X-ELLE: Leuk he!! Ja!!! schitterend.  

Chantal: Dorrie je man gaat altijd mee, is dat ook jullie manager. 

DUO X-ELLE: Onze manager, onze bodyguard, onze chauffeur, alles eigenlijk. We hoeven alleen het podium op en af. De rest doet hij eigenlijk. 

Chantal: Marie Ange ben jij getrouwd? Ik vraag dit om dat ik van cliënten hoorden dat ze Dorrie altijd met haar man zagen en jou niet.

DUO X-ELLE: Dat klopt! Wij delen hem. Nee ik ben alleen, maar ik voel me niet alleen. Ik ontvang heel veel liefde. Ik geef ook liefde en geluk terug. Laten we het zo zeggen, mijne balans is goed.

Chantal: Is het voor jullie lastig om werk en privé gescheiden te houden?

DUO X-ELLE: Ze mogen alles van me weten, maar ik wil het toch wat gescheiden houden. Wat X-Elle betreft, als er nieuws is, moet je dat delen met de wereld. Daarvoor ben je artiest. Je moet je fans ook een beetje te woord staan. Maar privé liever niet.

Chantal: Waarvoor ik dit vraag is om, als jullie gaan uit eten, kun je dan op je gemak gaan eten of kunnen jullie ergens naar toe gaan zonder dat jullie lastig worden gevallen. 

DUO X-ELLE: We worden niet lastig gevallen, maar de mensen herkennen ons allemaal.  Dat merk je wel. Dat is gewoon leuk. Het is altijd gezellig, de mensen vragen ons dan bv hebben jullie weer honger! Dat is leuk!! Maar als ze gaan stalken dat is een ander verhaal. Dat hebben wij gelukkig tot nu toe niet gehad. Als je artiest bent, geef je jezelf bloot. Als je daar helemaal niet van houdt, dan moet je niet op een podium gaan staan. Je kent het fenomeen van LVK?

Chantal: Ja. 

DUO X-ELLE: We proberen daar ieder jaar tussen te komen. Dat geeft ons een enorme PR. Meestal gaat de telefoon dan wat harder rinkelen, als we daar hebben gestaan. Je moet je gezicht laten zien, daarom zitten we ook hier, ons geluid laten horen, want de mensen vergeten je ook snel. In Maastricht zijn een hele boel artiesten. In iedere straat kan er wel iemand zingen denkt ie. 

Heb je nog meer vragen? Geen lijstje zie ik. Nee dat doet ze allemaal uit haar hoofd!

Chantal: Wat gaan jullie doen als jullie niet meer kunnen zingen en wat zal het met jullie doen?

DUO X-ELLE: Dan stoppen we als we niet meer kunnen zingen. Nou dan bouw ik een huisje naast Beppie Kraft in Spanje!! Hahahahaha!!! Ja Dan gaan we daar overwinteren! Een zwembad erbij. Heerlijk!!!

Chantal: Wat doet dat met het gevoel omdat jullie dat altijd hebben gedaan, het is toch een stuk van jullie leven geworden.

DUO X-ELLE: We gaan zolang mogelijk door. Zolang dat wij het nog leuk vinden en de mensen ons nog boeken, blijven we zingen. Volgende vraag! Ik ben benieuwd.....

Chantal: Hebben jullie toevallig een nieuwe cd?

DUO X-ELLE: Sinds november 2015 hebben we een nieuwe cd, we zijn aan het kijken of we in de zomer een nieuw nummer kunnen uitbrengen en voor het LVK. Wat voor vragen heb je nog, ik vind het  een spannend interview! Het is knap dat je het allemaal uit je hoofd doet! 

Chantal: Willen jullie een keertje hier op Maasdomein komen lunchen?

DUO X-ELLE: Lijkt ons leuk maar wat is de bedoeling daarvan? Ja eten!! 

Maar woon jij nog thuis Chantal, bij mam?

Chantal: Ik woon nog thuis bij mijn moeder. 

DUO X-ELLE: Oh wat leuk. Gezellig. Hoeveel uur werk je hier?

Chantal: Volledig. Ik werk van Maandag tot en met vrijdag van 9 tot kwart over 3. Daarnaast doe ik de cliëntenweb erbij. Daarvoor heb ik jullie nu ook benaderd. Dat wordt gemaakt door en voor cliënten.

DUO X-ELLE: Leuk!!

Chantal: Met behulp van personeel van Radar, door Francisca, zij is van de hoofdredactie. Die maakt ook foto’s en begeleidt ons in het traject. Wij komen overal, ik ben wat meer gedreven in mijn werk en heb een passie om artiesten te interviewen.

DUO X-ELLE: Daar zeg je een heel belangrijk woord dat voor iedereen geldt, wat je ook doet, daar moet passie achter zitten. Zo sta je er helemaal gemotiveerd achter en dan lukt dat meestal wel. 

Normaal werk je in hier in de keuken, dan doe je hier van alles en nog wat?

Chantal: Koken

DUO X-ELLE: Koken, kijk eens aan, wat is je specialiteit?

Chantal: Ik maak van alles, het ligt eraan. Op de woensdag maak ik salades en op maandag de soep en daarbij doe ik de inventarisatie. 

DUO X-ELLE: Bezig bijtje

Chantal: Buiten dat alles doe ik de interviews erbij. Dat is leuk. Soms draai ik op een dag meer uurtjes, maar dat is de passie die ik er voor over heb. 

DUO X-ELLE: Heel goed, je bent nu ook later hier. Je moet ervoor gaan! Wanneer je er niet achter staat dan moet je het niet doen. Als je het niet fijn vindt dan houd het op. Wij zingen omdat wij het heel erg leuk vinden. Wij vinden het ook leuk om lol te hebben op het podium.

Chantal: Daar moet ik aan terug denken bij de c.v. Mosasaurus.

DUO X-ELLE: Oh nee, toen was jij er niet. Wat was toen? Jij was daar niet toen Marie Ange door het podium zakte. O ja het podium zakte in.

Chantal: Ik was er wel bij, ik zat vooraan.

DUO X-ELLE: Och oh god, hahahaha. Tja daar stonden ook geen lichtgewichten op dat podium. We gaven wel de prins de schuld. Hahaha. Toen hij erbij kwam staan zakte het podium in ja.....! 

Chantal: Bedankt voor het interview!

  interview Chantal Kieboom maart 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +