Interview met Daniëlla Lendfers

Even voorstellen...(deel 1)

Chantal: Stel je even voor. 

Daniëlla: Mijn naam is Daniëlla Lendfers. Ik woon in Echt samen met mijn man en drie kindjes. Waarvan ons dochtertje nu een half jaar oud is. Haar 2 broers  heb ik als cadeautje bij papa gekregen. 
Sinds september werk ik als recruiter bij Radar. Hiervoor heb ik in de arbeidsbemiddeling gewerkt binnen de zorgsector. Na een tussenstap te hebben gemaakt, ben ik blij dat ik weer op de juiste plek zit. Ik miste de zorg en arbeidsbemiddeling namelijk enorm. Dat maakte dat ik bij jullie solliciteerde.

Chantal: Dan heb je meteen ook mijn tweede vraag beantwoord. Hoe ben je bij Radar terecht gekomen?

Daniëlla: Het is misschien wel leuk om toe te lichten, Ik kende Frank Keulen nog vanuit mijn tijd van Mondriaan. Toen hij de vacature deelde van Radar,  heb ik  hem gebeld  om te kijken of deze bij mij aansloot. Ik ben namelijk iemand die graag creatief denkt en niet alleen binnen de kaders. Het bleek heel goed aan te sluiten en na positieve gesprekken ben ik mogen starten. Ik ben tot nu toe heel positief en ook heel blij dat ik deze stap genomen heb.

Chantal: Je zei al wat je hiervoor hebt gedaan. Dat was vraag 3 van mij eigenlijk.

Daniëlla: Ooit ben ik begonnen als kapster. Ik vond het vooral heel leuk om bezig te zijn, want ik leerde niet zo heel erg graag. Op een gegeven moment miste ik wel bepaalde dingen in mijn werk. Toen heb ik gesolliciteerd naar een salesfunctie . Daar ben ik gestart en van daaruit  doorgegroeid in de commerciële wereld, waarbij ik uiteindelijk bij 'maandag in de zorg’ terecht kwam en daar was ik zo van onder de indruk dat ik zoiets had van dit is wat bij mij past. 

Chantal: Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Daniëlla: Ik hoop nog steeds hier. Ik moet eigenlijk zeggen, het klinkt misschien een beetje cliché, maar op het moment ben ik volledig gelukkig en tevreden met mijn baan en mijn privé leven. Hopelijk kunnen dit soort gesprekken dan wel weer face to face en niet via Teams.

Chantal: Wat doet Corona met jou en je gezin?

Daniëlla: Voor het gezin vind ik het eigenlijk stiekem een heel mooi iets omdat je heel close met elkaar bent. Weinig prikkels van buiten af en dat vind ik eigenlijk wel heel fijn dat we het gezellig en knus samen hebben in huis. Ik mis wel andere mensen om mij heen. Ik kom natuurlijk uit een zwangerschapsverlof dus ik zat al een tijdje thuis. Ik mis wel de locaties te kunnen zien, jullie te leren kennen dat vind ik wel heel jammer. Om mijn werk nog beter te kunnen doen zou het geweldig zijn de locaties te leren kennen en jullie en wat jullie nodig hebben.

Chantal: Wat voor een takenpakket heb je in jouw functie binnen Radar?

Daniëlla: Dat is heel erg breed. Het mooie is, dat ik eigenlijk zelf de functie vorm mag geven waarbij het takenpakket steeds breder wordt. Ik ben continu in gesprek met mensen die nog niet bij Radar werken om te kijken waar iemand zijn of haar kracht ligt en waar ze het beste passen binnen Radar. Maar zo kijk ik ook samen met de mensen die al werken binnen Radar. Daarnaast adviseer ik ook managers en directie. Dus eigenlijk een hele brede rol waar ik alle kanten mee uitkan. Ik schrijf vacatures, nodig de mensen uit voor de eerste gesprekken. Dat is het in het kort denk ik.

Chantal: Je hebt in elk geval een groot netwerk wat ik zo gehoord heb. Je kent heel veel mensen. Is dit handig in jouw functie met wat je doet?

Daniëlla: Ik denk het wel. Omdat ik heel snel navraag kan doen en als het nodig is ook heel snel de juiste mensen kan bereiken. Het is gezellig en ook heel handig.

Chantal: Hoe houd je dat bij en hoe leidt je dat in goede banen?

Daniëlla: Ik moet zeggen, ik ben best wel een controlfreak en ik wil graag alles opvolgen en iedereen gehoor geven. Dus ik heb mijn to do’s in mijn agenda staan.  Mijn agenda ziet er zo wel heel vol uit, maar zo bewaak ik dat ik iedereen antwoord kan geven en alles oppak. De agenda is voor mij dus wel gemakkelijk. Ik ben iets minder goed met systemen. Vandaar de agenda zodat het voor mij eenvoudig blijft en dat ik het weer snel en goed terug kan vinden.

Chantal: Kun je met jouw functie wat betekenen voor de cliënten van Radar, of ben je eigenlijk alleen voor personeel van Radar?

Daniëlla: Ik denk met alle eerlijkheid dat we het juist voor de cliënten doen, want die staan centraal  en daar doen we het allemaal voor. Ik denk dat in die zin het ook belangrijk is dat gekeken wordt wat cliënten belangrijk vinden en nodig hebben in het stukje begeleiding en dat daar de juiste mensen op aangenomen worden.

Chantal: Deze vraag komt uit de kantine van Maasdomein. Cliënten hoorden over dit interview. Zou je als het een beetje normaal is een dag mee willen draaien in de keuken van het hoofdkantoor van Radar, bij het Maasdomein?

Daniëlla: Ik denk niet eens één dag. Ik had in de herfstvakantie gepland om ieder dagdeel op een andere locatie mee te werken. Dat deed ik toen ik bij maandag werkte ook. Dan ging ik als vrijwilliger avonddiensten meedraaien. Om iedereen te leren kennen en om te weten wat belangrijk is. Dus ik denk dat ik aan één dag niet genoeg zal hebben. Dat is zeker iets wat ik heel graag wil gaan doen als het weer kan en mag. 

Klik hier om deel 2 te lezen.

  Interview Chantal Kieboom

  Interview en tekstverwerking Robert van Deyl

  Interview Erwin Hoenjet

December 2020


Reacties (0)

Reactie toevoegen +