3 nieuwe directeuren bij Radar

interview door cliëntenweb (slot)

Mariska: Zou je weleens willen meedraaien in een woonvorm of dagbesteding van Radar?

Elvira: Jazeker, ik draai weleens op dingen mee; om te kijken hoe het eraan toegaat. Wat komen we met z’n allen tegen? Dat doe ik vooral binnen jeugd.

Peter: Jazeker. Sterker nog: kom donderdag maar eens kijken, want dan kun je lachen. Ik ga dan meedraaien bij Maasdomein in de keuken en een andere keer in een woonvorm. 

Henry: Waarom is er voor deze functie gekozen, de naam directeur? 

Elvira: Geen idee, dat is iets van de mensen die voor ons waren. Ik geloof dat bij Frans Wilms (de vorige bestuurder) er voor gekozen is. Daarvoor was het, geloof ik, divisiemanager. En nu is het directeur en dan heb je boven de directeur een bestuurder staan. Ja, het is ook wel een beetje verwarrend, maar ik heb er niet voor gekozen. Het was al zo.

Jeroen: Het was ook verwarrend. We werken ook veel samen met andere organisaties. En als je dan in overleg zat, dan zat je in overleg als manager bij directeuren. Een hoofd van ons kwam dan en ging in overleg met een andere organisatie. Die zat dan aan tafel met managers; dat kwam niet echt overeen met elkaar. Toen hebben we dan besloten de functie van hoofd (die ook nog ouderwets was) tot manager te maken en die van divisiemanager ook anders te noemen: directeur. Dat is eigenlijk de reden waarom het veranderd is, maar in de functies is niets veranderd, d.w.z. de inhoud. 

Robert: Hoe zie je de organisatie over 5 jaar in de toekomst? 

Elvira: Ja, ik denk dat we een hele mooie organisatie zijn over 5 jaar, waar we meer keuzes hebben gemaakt: voor wie zijn we er wel en voor wie zijn we er niet? En waar we dan zitten, dat ziet er iets anders uit dan nu. En meer kan ik nog niet verklappen. 

Chantal: Dus je weet eigenlijk toch al meer. Mag je het vanuit jouw functie niet delen of …

Elvira: Ik kan niet over 5 jaar nadenken. dat is voor mij veel te ver weg. En dat is, als het goed is, voor de meeste mensen te ver weg. Ik kan nadenken over volgend jaar en ook nog over het jaar daarna. Maar 5 jaar is te ver weg voor een organisatie die zo in beweging is.

Robert: Het kan alle kanten op gaan eigenlijk. We hopen op de goede weg natuurlijk.  

Elvira: Daar gaan we ons heel sterk voor maken, absoluut. 

Robert: Ik zie dat wel zitten, dus.

Peter: We hebben nou Radar. En op sommige plaatsen werken we samen met andere organisaties. 

Zoals bij Jens, dat is jeugd. Ik denk dat we in de toekomst met meer andere organisaties gaan samenwerken en dan kijken hoe je zo het beste de cliënten kunt helpen. 

Chantal: Zou je het zelf willen om mee te draaien ergens?

Jeroen: Dat heb ik lang geleden gedaan, hoewel ik van buiten bij Radar kwam werken. Voor mij was toen alles nieuw. Ik wilde graag weten hoe de cliënten hier binnen Radar wonen: hoe eten ze samen? Wat eten ze dan? Hoe werkt dat in een woonvorm? Ik heb onder ambulante begeleiding cliënten bezocht en meegelopen op een dagbesteding. Maar dat is toch wel een paar jaar geleden. Ik heb mezelf een tijdje geleden voorgenomen om in ieder geval 1 keer per jaar te gaan meelopen op een aantal plekken. 

Henry: Heb je zin om eens met ons te koken?

Elvira: Ja, natuurlijk, altijd; ik hou heel erg van koken. Dus, helemaal toppie.

Henry: Mooi, chill. Gaan we Masterchef receptje doen. Ik houd ook heel erg van koken; dan moeten wel de ingrediënten aanwezig zijn. En dan gaan we ook proberen het binnen die tijd klaar te spelen, die ze daar voor krijgen. 

Elvira: Nee, dat wil ik niet. Ik moet kunnen koken op mijn gemakje. Want zodra het een wedstrijdje wordt, gaat voor mij de lol van het koken eraf.

Jeroen: Ja zeker, dat is leuk. 

Peter: Ik wil ook wel meedoen, maar aan koken vind ik niks aan. Ik kom wel als het klaar is. 

Henry: Dus jullie kijken er nu al naar uit?

Peter: Als je het regelt, heel leuk. Als we samen met z’n drieën komen, kunnen we elkaar beter leren kennen. Ik ben benieuwd hoe Jeroen kan snijden. 

Jeroen: En ik hoe jij gaat afwassen.

Peter: Daarvoor heb ik een idee: je hebt een machine nodig. Is het een idee dat we onze families laten komen en hen laten mee eten?

Henry: Jazeker. Of jullie nodigen andere cliënten uit en wij filmen dat.

    tekstverwerking Erwin Hoenjet

 interview Chantal Kieboom

   video/foto Elke Slangen

  interview Mariska Snel

  interview Henry Verbroekken

  interview Robert van Deyl

oktober 2019


Reacties (0)

Reactie toevoegen +