Huub Adriaans

interview Chantal Kieboom deel 3

Chantal: Eerlijk gezegd, ik benader je vaker of je hier of daar mee wil doen. Ik ben gewoon een van de fans, die helemaal weg van je is. De muziek die raakt me sowieso heel erg, als ik je liedjes hoor en ben ik verdrietig dan fleurt dat me op. Zoals je al zegt, je bent een man die open in het leven staat  en dat is wat je siert ik hoop dat je dat voor Radar en niet alleen voor Radar mag blijven doen. Dat we je vaker mogen benaderen. Je bent gewoon een jongen met een hart van goud  en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen ik hoop dat we ons vaker gaan zien. Ik hoop met liefde dat je weer de café gaat beginnen. Dan heb je sowieso een vaste klant. 

Dat vind ik het leukste bij wat ik mag doen, of het theater is of de Geusselt, of in een caféetje, bij mensen thuis zingen of hier naar toe komen bij Radar. Ik ben daar heel dankbaar voor dat ik met zoveel verschillende mensen mag omgaan, ik leer zelf zoveel en ben blij dat ik een goede en nuchtere kijk op het leven heb. In mijn liedjes vind je dit heel vaak terug. Er is een liedje dat heet Monicaen dat heb ik geschreven voor een man,  toen was ik zelfs nog bij Dunja, hij was gescheiden en had geen contact meer met zijn kinderen. Als hij erover zat te praten zag ik zijn verdriet en daar ben ik over gaan schrijven. Hoe ziet hij zijn dochter opgroeien, terwijl ik begin te schrijven kwamen bij mij de tranen  naar boven  alsof ik in zijn leven stapte. Soms is dat een handicap. Met name als ik jongeren tegenkom, dat zie je in de ogen dat velen met eenzaamheid en verdriet lopen. Dat grijp me wel aan. Snap je, als ik daarover schrijf , dan is het ook oprecht wat ik erbij voel of denk. Ook wat je zelf zegt, dat je jezelf daarin herkend.  

Chantal: Dat is ook erg mooi en dat siert je ook. Ik was vanmorgen heel verrast dat je terugbelde en meteen vertelde dat je kon komen. Je bent een van de weinigen dat ik vaak bel voor nu bv een interview te doen en direct kan. De meeste kennen dat niet of het komt niet gelegen of bellen niet meer terug. Ik ken je al langer, ik ben blij om je te leren kennen en bij liedjes voel ik me happy als ik verdriet heb. Ik hoop dat je nog heel lang gaat schrijven en dat je de combinatie gaat doen.

Ja maar Chantal, er zijn ook andere mensen die terecht minder leuke ervaringen met me hebben, maar ik probeer veel te doen. Als iemand pijn heeft dan trek ik me dat aan, dan kan het weleens gebeuren dat ik uit enthousiasme iets toezeg dat ik niet waar kan maken. Eigenlijk onbewust kan ik dan iemand teleurstellen, daar moet ik beter op gaan letten. Maar de intentie is goed. Ik ben maar alleen, ik krijg heel veel berichten via facebook, ook via whatsapp, helaas ik kan ze niet allemaal beantwoorden en ik kan niet overal op ingaan en als ik er wel op in ga dan kan het weleens gebeuren dat ik te laat ben maar dat doe je niet bewust. Mensen kun je dat niet kwalijk nemen, dat mag. Maar dat houd me niet tegen om te zeggen: zo en ik kom niet meer want ik doe het niet voor degene die het me vraagt, maar voor de mensen die daar zijn.

Chantal: Ik zag alleen maar lachende gezichten toen je binnen kwam, iedereen was aan het dansen en begon te springen, te gillen, het was geweldig om te zien.

Daar doe ik het ook voor. Ik heb soms een organisatie die ik niet zo leuk vindt of aardig, maar de doelgroep waarvoor ze het doen wel. En dan is het een reden om het doen.

Chantal: Als ik zag hoe dat meisje de bloemen overhandigde, hoe zij dat deed (Lief hé) hoe ze opbloeide en dan zie ik jouw karakter, zo kan het ook.

Dat zie je ook met de presentatrice, daar flirtte  ik mee, maar zij heeft een man, het is een spel, dat is leuk. Flirt je een beetje mee, je lacht ermee en je gaat naar huis. Iemand kan denken, goh dat is een charmeur, maar dit is wie ik ben. Ik doe dat ook bij vrouwen van 80 jaar. Vind ik heerlijk om te doen, bijvoorbeeld op mijn schoot pakken en flauwekul maken, zou ik U naar huis toe brengen?  En als ik zie dat de ander dat ook leuk vind dan zie ik de reden ook niet waarom ik anders moet zijn. Zo ga ik ook met kinderen om, ik ga heel graag met mensen om. Ik ben een mensen mens, iemand die graag onder de mensen is. 

Chantal: Dat siert je, toen ik hoorde dat je kwam, heb ik de receptie gevraagd of ze me wilden waarschuwen als jij er was. De receptioniste wordt helemaal gek, zal ik, die, die en die appen. Dat zijn de leuke reacties vanuit het hoofdkantoor. Iedereen was meteen vrolijk dat je kwam.

Dat is een fijn gevoel! Natuurlijk, de aandacht is leuk, vooral als mensen je mogen, daar draai ik niet om heen, omdat je welkom bent.

LEES VERDER DEEL 4 en tevens laatste deel van dit interview

  interview Chantal Kieboom januari 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +