Grasmaaier diefstal bij AC Den hoof

Een reportage van Jennifer Jamin

Jennifer: Ik las op het Limburgse nieuws over de diefstal van de grasmaaier.

Zo… dat is groot nieuws van die inbraak.

Mark: Dat is echt heel groot nieuws, dat is echt schrikken. 

Jennifer: Ja, dat geloof ik best graag. 

Mark: Het was schrikken omdat ik echt geen idee had wat er gebeurd was.

Ik mis een grasmaaier en die grasmaaier was gewoon de hele tijd binnen, achter slot en grendel.

Er staat alarm op het gebouw en ik denk, dat kan niet. Het kan niet weg zijn! Misschien heeft iemand vergeten de machine naar binnen te halen, heeft hem buiten laten staan.

Dus ben ik naar buiten gegaan om te kijken. 

Maar hij stond nergens, toen dacht ik, misschien heeft iemand hem eventjes geleend. Maar dat is was niet zo. Het was een mogelijkheid, maar iemand heeft hem toch blijkbaar gestolen. 

Jennifer: Ja, maar wie, dat is mijn vraag.

Mark: Ja, je weet echt niet door wie, maar het is zo dat ze nog een tweede keer zijn gekomen. Drie weken later zijn ze nog eens teruggekomen. Nog een grasmaaier weggehaald, die stond gewoon binnen in de gang. 

Die tweede keer hadden cliënten jongens zien lopen met een grasmaaier. 

We weten natuurlijk niet of dat onze grasmaaier was, maar we vermoeden het wel. Hier werken ook andere mensen, van Monsdael die met een grasmaaier lopen, maar die hebben werkkleding aan. Die jongens hadden gewone kleren aan.

Jennifer: De gestolen grasmaaiers zijn nooit meer teruggevonden of zal iemand ze ooit nog terugvinden?

Mark: Die grasmaaiers zijn allemaal gekocht bij Frissen Groentechniek en zijn geregistreerd. Als er ooit ergens grasmaaiers opduiken met zo'n nummer dan kan het zijn dat we ze terugkrijgen. Als ze  gevonden worden door de politie, of ze worden ter reparatie aangeboden bij Frissen, die zien dan hey, die grasmaaiers, die zijn niet van hun, maar van Radar. Maar goed, de kans is klein. De kans gevonden te worden door de politie is niet groot. Waarschijnlijk zijn ze ingeladen. Dan gaat ze rechtstreeks de grens over, Europa in. Dan krijgt je ze nooit meer terug.

  Reportage 2017 door Jennifer Jamin


Reacties (0)

Reactie toevoegen +