Buurt Service Maastricht

Wij doen iets voor U, U doet iets terug, zonder geld!

Hub heeft niet veel te besteden.
Zodoende was hij op zoek naar een plek waar je lekker en goedkoop kon eten. Zijn begeleidster tipte hem om eens bij de Buurt Service te gaan kijken en een keer mee eten. Zij had bij de Buurt Service aangeklopt om voor  een cliënt die dit zelf niet meer kon, de tuin te laten opknappen. Als tegenprestatie heeft zij voor de Buurt Service gekookt. 

Het cliëntenweb kreeg hierop een uitnodiging van Ed, een van de vrijwilligers om met eigen ogen te komen zien wat de Buurt Service allemaal doet.

We worden hartelijk ontvangen door Jos, één van de initiatiefnemers (*) en vrijwilligers Ed en Vic.

Jos Gorren vertelt: „Hier wordt op woensdag gekookt voor maximaal 8 mensen, daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor maximaal 8 mensen thuis te leveren. Het is hier dan één grote familie, zo wordt op de woensdag voor Kerst gekookt door een prominente locale politicus."

Hoe is dit project tot stand gekomen?

"De Buurt Service is een samenwerkingsverband tussen gemeente, sociale zaken, Traject en MTB. Alle 3 de organisaties sturen iemand om voor 1 dag actief te zijn voor de Buurt Service.

Iedereen kan hier terecht voor kleine klusjes in en om het huis,  in de omgeving Caberg, Malberg, Malpertuis, Oud-Caberg en Brusselsepoort Noord.

Voor de geleverde diensten wordt een kleine tegenprestatie verwacht, dat kan van alles zijn, iets komen koken, of iets terugdoen waar je goed in bent. Ons motto is: wij doen iets voor U, U doet iets terug, zonder geld!

Mensen kunnen bij Ed en Vic met al hun vragen terecht, weten ze het niet dan zoeken ze het op. Ook is hier (net als op Athos) een scootmobiel pool. Mensen kunnen hier een scootmobiel lenen voor de tijd dat ze hem nodig hebben. Verder is er een computerruimte en naai- en herstel service. Bovendien kan een ruimte gereserveerd worden om te vergaderen, of even rustig te werken.”

Aan tafel bij de Buurtservice!

Ben je ook geïnteresseerd?
Op iedere woensdagmiddag rond 12.00 uur ben je welkom voor een warme en gezonde maaltijd.
De kosten voor deze maaltijd zijn €3.- per persoon en €0,50 per consumptie.
Uiterlijk op vrijdag voorafgaand aanmelden, er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Thuis genieten van een heerlijke maaltijd kan ook: voor €4.- wordt deze op woensdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur thuisbezorgd.

Aanmelden:

Je kunt binnenlopen op de Widelanken 160 Maastricht
of bellen: 043-3000 383
of mailen: buurtservice@hotmail.com

(*) Initiatiefnemers van dit project zijn Susan Honings, Nicole Schroder en Jos Gorren.


Reacties (0)

Reactie toevoegen +