Bestuurder en MT, een interview (deel3)

Waarin Chantal en Henry een brief aanbieden

Vraag: cliëntenweb als vaste activiteit.

Chantal en Henry bieden namens het cliëntenweb een brief aan, waarin gevraagd wordt om een vaste activiteit te krijgen waarin gewerkt kan worden aan het cliëntenweb.

Frans: Wat zijn jullie plannen daarvoor?

Henry: Goede talenten van Radar te vinden, ook op ICT gebied, om mij te helpen met mijn Raspberry pi idee. Verder willen we er echt zijn voor de cliënten. Als we wat serieuzer genomen willen worden dan is een dagbesteding wel fijn om te hebben. Ook dat we wat meer slagkracht hebben.

Jean Pierre: Monique Lennertz is er al mee bezig, ze is in gesprek met een aantal hoofden in Maastricht. Zij bekijken of dat wat jullie vragen ook echt te realiseren is.

Henry: Wij zien ook heel wat mogelijkheden om de organisatie te helpen, met als speerpunt cliëntcommunicatie. In de toekomst willen we live uitzendingen maken of zelfs journaals, dat zou helemaal top zijn. Wij zouden graag een vaste ruimte hebben, waar de computers staan, waar je aan kunt werken.

Chantal: We doen nog steeds alles in onze vrije tijd. Hoe mooi zou het zijn als we een vaste activiteit worden, dan zetten we ons in onze kracht.

Frans: Monique is er nu mee bezig, ik denk dat het heel verstandig is om het ook bij Monique te laten.

Chantal: Maar jullie als MT kunnen er toch ook een uitspraak over doen?

Frans: Dat is een hele goeie Chantal. Wat wij proberen te doen is te zorgen dat de mensen die het dichtste bij de cliënten staan, zoveel mogelijk de besluiten zelf te laten nemen. Zij weten vaak ook veel beter hoe het zit. 

Chantal: Als jullie weer terug gaan koppelen, krijg je dan niet een heel lang traject? We zijn er al een tijdje mee bezig om groen licht te krijgen voor een vaste activiteit.

Frans: Dat kan een nadeel zijn, maar er is nog een groter ander nadeel: snel ja zeggen en dan blijkt in de praktijk dat we aan bepaalde dingen niet gedacht hebben, dan lopen we helemaal vast.

Als je iets nieuws wil, dat gaat niet van de ene op de andere dag. Het stelt ook wat voor. Het is goed dat we daar even de tijd voor nemen.

Ton: Misschien kun je ook kijken of je met anderen kunt samenwerken. Dat je niet zegt: dit is iets van Radar, dan kun je een gedeelte ervan doen. Misschien is er wel ergens een studio of ruimte waar je bepaalde dingen kunt doen. Waarom zouden we hem zelf gaan bouwen?

Ik zal het met Paul en Anita opnemen om inderdaad wat verder te kijken. Er zijn wat andere mogelijkheden misschien. In Landgraaf zit de Koraalgroep en Op de Bies.

Henry: Daar zouden we nog steeds een keer gaan kijken.

Jean Pierre: Je mag van ons verwachten dat wij jullie vraag bij Paul en Anita neerleggen en aan hun vragen om dat even verder uit te zoeken en naar jullie terug te koppelen.

Chantal en Henry: Dat zou heel fijn zijn.

  interview Chantal Kieboom

  interview Henry Verbroekken april 2018


Reacties (0)

Reactie toevoegen +