Bestuurder en MT, een interview (deel2)

Interview Chantal Kieboom en Henry Verbroekken

Ton: Ik kom uit Parkstad en ben verantwoordelijk voor Maastricht. De afgelopen periode zijn er veel veranderingen geweest. We zijn geen divisiemanager meer. We zijn MT lid. Er zijn geen divisies meer. We werken nu in clusters.

Mijn portefeuille is planning en control en risicomanagement. Een van de belangrijkste taken is om ieder jaar weer een nieuw jaarprogramma op te stellen. Wij vinden het belangrijk om dit samen met iedereen te doen. We halen informatie op vanuit de medewerkers maar ook van clienten via de clientenraden en bij de Raad van Toezicht. En als je het hebt over control: hoe gaan we om met ons geld, geven we niet meer uit dan wat er binnenkomt. Risicomanagement gaat over welke risico’s wij lopen als organisatie. Dat kan heel breed zijn, bijvoorbeeld: zijn de voorzieningen bij Radar wel veilig. Maar ook de wet op de Privacy: gaan we goed om met de gegevens van de cliënten. 

Jean Pierre: De portefeuille die ik heb is onder andere kwaliteitsmanagement, door bijvoorbeeld de kwaliteitskaarten te introduceren in alle teams. Ik ben ook bezig met de portefeuille zorginhoud. Hoe ontwikkelen we methodieken, behandelingen, welke vormen van begeleiding hebben we. Welke aandachtsgebieden hebben we daarin. De andere portefeuille heet Organisatie, Team en Medewerkers, dat gaat over het door ontwikkelen van de organisatie. Hoe werken we samen, welke opleidingen en trainingen moeten onze medewerkers krijgen. Hoe maken we van teams die samenwerken in de verschillende voorzieningen en wijken één team.  Daarnaast ben ik leidinggevende van de hoofden van de ondersteunende diensten. Onder andere Hoofd Facilitair, Hoofd HRM, Hoofd Control, maar ook Hoofd Expertise.

Chantal: U had het net over kwaliteit, is het concreet over alle kwaliteitskaarten?

Jean Pierre: Ja, die kwaliteitskaarten zitten allemaal in het kwaliteitsmanagement systeem. Er zijn 26 aandachtsgebieden, 26 kwaliteitskaarten, waaronder Zorg en Dwang, maar ook Gedragsproblematiek. 

Chantal: Met zorg en dwang heb ik zelf de laatste 2 jaar heel veel mee te maken gehad. Het was heel leuk om te doen. Het was heel boeiend, ik wil me er graag verder in gaan verdiepen. Jullie hebben mij aangestoken hiermee.

Jean Pierre: Dat is ook eigenlijk wat wij willen. Wij willen jullie betrekken in het verbeteren van hoe de teams met bepaalde dingen omgaan. Wij nodigen cliënten, „ervaringsdeskundigen” uit, om eens met de teams te spreken en te kijken: wat betekent dat nu voor jullie?

Er gaan cliënten mee naar visitaties, om te kijken hoe de teams het doen, ook willen we ouders en vertegenwoordigers erin betrekken. We gaan bij andere zorginstellingen kijken. Die andere zorginstellingen komen ook bij Radar kijken. Zo kunnen we elkaar tips geven, daar leren we van, zodat we het steeds beter doen in alle opzichten.

Chantal: Frans, u gaat binnenkort stoppen. Wat zijn de taken die u tot nu toe vervuld hebt in het kader van het managementteam?

Frans: De 3 MT leden zorgen er voor dat het in het algemeen goed gaat met Radar op alle gebieden. Ik ben eigenlijk hun ondersteuner, ik vind het heel belangrijk dat we op een goede manier met elkaar omgaan binnen Radar. Dat we proberen het goede te zien, dat we talenten zien. Dat we steeds nieuwe dingen zien om te verbeteren, maar ook dat we afspreken dat die dingen gebeuren. 

Een ander punt dat heel belangrijk is: hoe gaat het met Radar in de toekomst? Jullie weten dat er steeds heel veel verandert, in wetgeving, bij het zorgkantoor. We moeten op tijd zijn om mee te gaan in veranderingen in de buitenwereld. Soms moeten we zelfs de buitenwereld veranderen. Als ons iets niet bevalt dan proberen we afspraken te maken die voor cliënten beter zijn.

Verder is heel belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen, dat we niet blijven stilstaan. Iedereen heeft een persoonlijk ontwikkelplan. Van daaruit kijken we ook naar wat jouw toekomstige functie wordt. Zowel voor cliënten als voor medewerkers geldt dat we steeds opnieuw kijken: wie ben jij nu, wat wil jij, wat kun je bijdragen.

Het is bij Radar bijna vanzelfsprekend dat je steeds bereid bent opnieuw iets te leren. Dat gaat met vallen en opstaan. Dat is niet erg, uiteindelijk word je er beter van. Je bent heel sterk als je dat kunt. Samen kunnen we die kracht maken.

Dit is deel 2 van het interview dat het cliëntenweb hield met bestuurder en MT.

Het eerste deel gemist? Lees HIER verder....

  Interview Chantal Kieboom

  Interview Henry Verbroekken 

  Fotografie / video Elke Slangen april 2018


Reacties (0)

Reactie toevoegen +