Clubactiviteiten regio Parkstad

Wanneer ontmoet je nieuwe mensen en maak je vrienden? En wanneer kun je leuke dingen doen? Precies, in je vrije tijd.

RadarBand

Hou je van muziek maken? Zing je graag?

Dan is deze club heel leuk voor jou. Twee keer per maand komen jullie bij elkaar om gezellig muziek te maken. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie.

Wanneer? op donderdag van 19:00 - 20.30 uur (niet in de schoolvakanties)
Waar? In de recreatiezaal van Aambosveld, Aambosveld 123 in Heerlen.

Contributie: € 5.00 per maand


Kookclub

2 x per maand (om de week) wordt er door ongeveer 7 deelnemers gekookt. De leiding van de club maakt, in overleg met de deelnemers, een lekkere, voedzame maaltijd. Het doel is om de deelnemers te ondersteunen in hun streven naar meer zelfstandigheid bij het klaarmaken van een heerlijke en gezonde maaltijd.


Wanneer? op maandagen van 18.00 - 20.00 uur (niet in de schoolvakanties)
Waar? Natuur Vriendenhuis Eijckhold. Valkenburgerweg 72 Heerlen.

Contributie: € 8.75 per kook avond


Het Trefpunt

Hier komen wekelijks zo'n 40 bezoekers, in de leeftijd tussen 20 en 60 jaar. Er is een gevarieerd aanbod, zoals knutselen, muziek maken, lezen, gezelschapsspelen etc. Een keer per maand is er een gezamenlijke activiteit voor alle bezoekers, zoals een kienavond, een spellen- of thema-avond. Aan de grote feestdagen van het jaar wordt extra aandacht besteed.


Wanneer? Elke dinsdag van 18.45 - 21.15 uur
Waar? Kerkraderweg 7 Heerlen

Contributie: € 17.50 per maand


Club Heilust

Bedoeld voor mensen tussen de 20 en 60 jaar. Het niveau van de bezoekers is eenvoudig en daarom geschikt voor deelnemers die niet zoveel vaardigheden hebben. Er wordt gewerkt met tekenmateriaal, geknutseld en gekookt. Ook muziek maken, playbacken, video kijken en wandelen met een speurtocht wordt gedaan. Vanwege de grote interesse, is de club gesplitst in twee groepen. De tijd en de locatie zijn hetzelfde, elke groep heeft z'n eigen ruimte binnen Gemeenschapshuis Heilust.


Wanneer? Elke dinsdag van 19.00 - 21.15 uur (niet in de schoolvakanties)
Waar? Gemeenschapshuis Heilust, Ons Limburgstraat 57, Kerkrade

Contributie: € 20.00 per maand


Dansclub De Nieuwe Nor
Voor mensen die een avondje gezellig samen willen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. We dansen 2 x 45 minuten op leuke muziek in een gezellige sfeer. Wil jij nieuwe mensen leren kennen en hou je van dansen? Dan is deze club écht iets voor jou. 


Wanneer? Elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur
Waar?  de Nieuwe Nor Pancratiusstraat 30 6411 KC Heerlen

Contributie: € 17.50 per maand


De Creaclub

De Creaclub wordt wekelijks bezocht door zo'n 25 leden. Het is vooral een gezelligheidsclub. Samen met de deelnemers wordt een programma gemaakt, maar dit is vrijblijvend. Heel veel deelnemers komen vooral voor de gezelligheid en samen organiseert men activiteiten die liggen in de sfeer van kokkerellen, kienen, knutselen enzovoorts. Bij goed weer gaat de club ook weleens de stad in. De activiteiten hebben een vrijblijvend karakter.

Wannneer? Elke donderdag van 19.00 - 21.30 uur
Waar? Kerkraderweg 7 Heerlen


 

Contributie: € 17.50 per maand


Wandelclub Sportief

Vind jij het leuk om eens lekker te wandelen? En kun je een behoorlijk stuk lopen? Dan is de wandelclub zeker iets voor jou! Een zondag per maand wordt er een flink stuk gewandeld. De wandeldatums worden vooraf bekend gemaakt aan de hand van een wandelschema.

De leiding is een half uurtje eerder aanwezig. Voordat er gewandeld wordt, Onderweg wordt gepauzeerd waar de wandelaars een kop koffie krijgen aangeboden. Een leuke activiteit voor iedereen die van de natuur houdt.

Wanneer?  Een keer per maand op zondag volgens vooraf gepland schema. 11.00 - 15.30 uur
Waar? Afhankelijk van waar gewandeld wordt.

Contributie: € 5.00 per geplande wandelmiddag


Wandelclub Recreatief

Vind jij het leuk om eens lekker te wandelen? En wil jij niet zo snel en ver wandelen? Dan is de wandelclub zeker iets voor jou! Elke eerste en derde zondag van de maand wordt er gezellig een stukje gewandeld in de mooie omgeving rondom Voerendaal.
De leiding is om 13.30 uur aanwezig, zodat leden de gelegenheid hebben om zich eventueel af te melden. Voordat er gewandeld wordt, wordt er eerst gezellig koffie of thee gedronken. Onderweg wordt gepauzeerd. Een leuke activiteit voor iedereen die van de natuur houdt.


Wanneer? Elke eerste en derde zondag van de maand van 14.00 - 16.30 uur
Waar? Valkenburgerweg 72 in Heerlen

Contributie: € 5.00 per geplande wandelmiddag


Heppieclub  (van 18 tot 30 jaar)

Deze nieuwe club biedt je de mogelijkheid om mensen te leren kennen, leuke dingen te doen en vrienden te maken. Denk bijvoorbeeld aan een avondje stappen, theaterbezoek, naar de bioscoop, uit eten, wandelen, bowlen, enzovoorts. Elke maand krijg je een uitnodiging voor de nieuwe activiteit. Je kunt dan zelf bepalen of je je wilt aanmelden. Dit is een leuke club voor jonge thuiswonende cliënten.


Wanneer? Eens per maand op verschillende tijden en verschillende dagen
Waar? Afhankelijk van de activiteit die wordt gepland.

Contributie: € 3.00 per maand. Activiteitkosten zijn afhankelijk van de activiteit die jullie gaan doen


Vriendenclub Parkstad (vanaf 30 jaar)

Een nieuwe club voor cliënten vanaf 30 jaar, die hier de mogelijkheid hebben om anderen te leren kennen, vrienden te maken en samen leuke activiteiten te doen. Bijvoorbeeld een avondje stappen, theater- of bioscoopbezoek, uit eten, wandelen, bowlen enzovoorts. Elke maand krijg je een uitnodiging voor een nieuwe activiteit. Je kunt dan zelf beslissen of je mee wilt doen. De contributie bedraagt € 3,00 per maand en afhankelijk van de activiteit betaal je nog een extra bijdrage.

Wanneer? Eens per maand op verschillende tijden en verschillende dagen
Waar? Afhankelijk van de activiteit die wordt gepland.

Contributie: € 3.00 per maand. Activiteitkosten zijn afhankelijk van de activiteit die jullie gaan doen 


 


 

Informatie opvragen en aanmelden kan bij  Radar Vrije Tijd
telefoonnummer 088-3505081, e-mail vrijetijd@radar.org

Hier kun je ook terecht voor vormen van vrijetijdsbesteding die (nog) niet in het huidige aanbod zitten