Vrijetijdsaanbod regio Parkstad

Wanneer ontmoet je nieuwe mensen en maak je vrienden? En wanneer kun je leuke dingen doen? Precies, in je vrije tijd.

RadarBand

Hou je van muziek maken? Zing je graag? Dan is deze club heel leuk voor jou. Twee keer per maand komen jullie bij elkaar om gezellig muziek te maken. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie/thee met een lekker koekje. Dit is bij de contributieprijs inbegrepen.


Wanneer? op donderdagavond van 19:00 - 20.15 uur (niet in de schoolvakanties)
Waar? Recreatiezaal van flat Aambosveld, Aambosveld 123 in Heerlen.

Contributie: € 7.50 per geplande avondKookclub

2 x per maand (om de week) wordt er door ongeveer 6 deelnemers gekookt. De vrijwilligers van de club maken, in overleg met de deelnemers, een lekkere, voedzame maaltijd. Het doel is om de deelnemers te ondersteunen in hun streven naar meer zelfstandigheid bij het klaarmaken van een heerlijke en gezonde maaltijd. Echter het sociale karakter van de kookclub-avond voert de boventoon. Eerst gezellig koken samen en daarna samen gezellig tafelen!. O ja... en uiteraard samen de keuken weer netjes opruimen.


Wanneer? op maandagavond van 18.00 - 20.00 uur
Waar? Natuur Vriendenhuis Eijckhold. Valkenburgerweg 72 in Heerlen.

Contributie: € 8.75 per geplande kookavondHet Trefpunt

Op deze club komen wekelijks zo'n 20 bezoekers, in de leeftijd tussen 20 en 60 jaar. Er is een gevarieerd aanbod maar meestal wordt en gewoon geknutseld. De vrijwilligers halen de leukste knutselactiviteiten uit hun toverhoed en van Pinterest. Je gaat iedere week met iets dat je zelf geknutseld hebt naar huis. Uiteraard wordt er ook geregeld gekiend. Dit blijft toch een van de meest favoriete activiteiten.  Aan de grote feestdagen van het jaar wordt extra aandacht besteed. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie/thee met een lekker koekje. Dit is bij de contributieprijs inbegrepen.
Wanneer? Elke dinsdagavond van 18.45 - 21.15 uur
Waar? Recreatiezaal van de oude Broederschool in Molenberg. Kerkraderweg 7 in Heerlen

Contributie: € 20.00 per maandClub Heilust

Bedoeld voor mensen tussen de 20 en 60 jaar. Het niveau van de bezoekers is eenvoudig en daarom geschikt voor deelnemers die niet zoveel vaardigheden hebben. Er wordt gewerkt met tekenmateriaal, geknutseld en gekookt. Ook muziek maken, playbacken, video kijken en wandelen met een speurtocht wordt gedaan. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie/thee met een lekker koekje. De contributie voor deze club is hoger dan andere creatieve clubjes omdat de koffie/thee bij de huurprijs van de recreatiezaal wordt mee gerekend.
Wanneer? Elke dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur
Waar? Een van de recreatiezalen van Wijkpunt 't Westhoes in Kerkrade, Anemonenstraat 16 in Kerkrade.

Contributie: € 30.00 per maandDansclub

Voor mensen die een avondje gezellig samen willen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. We dansen 2 x 45 minuten op leuke muziek in een gezellige sfeer. Wil jij nieuwe mensen leren kennen en hou je van dansen? Dan is deze club écht iets voor jou. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie/thee met een lekker koekje. Dit is bij de contributieprijs inbegrepen.


Wanneer? Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur
Waar?  Café de Kroeg, Venlostraat 2  in Heerlen

Contributie: € 20.00 per maandDe Creaclub

De Creaclub wordt wekelijks bezocht door zo'n 20 leden in de leeftijd tussen 20 en 60 jaar. Er is een gevarieerd aanbod maar meestal wordt en gewoon geknutseld. De vrijwilligers halen de leukste knutselactiviteiten uit hun toverhoed en van Pinterest. Je gaat iedere week met iets dat je zelf geknutseld hebt naar huis. Uiteraard wordt er ook geregeld gekiend. Dit blijft toch een van de meest favoriete activiteiten.  Aan de grote feestdagen van het jaar wordt extra aandacht besteed. Tussen door drinken jullie samen een kop koffie/thee met een lekker koekje. Dit is bij de contributieprijs inbegrepen.


 

Wanneer? Elke donderdagavond van 19.00 - 21.30 uur
Waar? Recreatiezaal van de oude Broederschool in Molenberg. Kerkraderweg 7 Heerlen

Contributie: € 20.00 per maandWandelclub Sportief

Vind jij het leuk om eens lekker te wandelen? En kun je een behoorlijk stuk lopen? Dan is deze wandelclub zeker iets voor jou! Een zondag per maand wordt er een flink stuk gewandeld ergens in de mooie natuur in Zuid Limburg. Jullie wandelen minimaal 10 kilometer. De wandeldatums en verzamelpunten worden vooraf bekend gemaakt aan de hand van een wandelschema.

De leiding is een half uurtje eerder aanwezig. Voordat er gewandeld wordt, Onderweg wordt gepauzeerd waar de wandelaars een kop koffie krijgen aangeboden. Dit is bij de contributie inbegrepen. Een leuke activiteit voor iedereen die van de natuur houdt.


Wanneer?  Een keer per maand op zondag volgens vooraf gepland schema van 10.00  tot 15.00 uur
Waar? Afhankelijk van waar gewandeld wordt.

Contributie: € 6.00 per geplande wandelmiddagWandelclub Recreatief

Vind jij het leuk om eens lekker te wandelen? En wil jij niet zo snel en ver wandelen? Dan is de wandelclub zeker iets voor jou! Elke eerste en derde zondag van de maand wordt er gezellig een stukje gewandeld in de mooie omgeving rondom Heerlen.
Voordat er gewandeld wordt, wordt er eerst gezellig koffie of thee gedronken. Dit is bij de prijs inbegrepen. na afloop is er weer een kopje koffie/thee met koekje. Een leuke activiteit voor iedereen die van de natuur houdt en maximaal 5 kilometer kan wandelen.Wanneer? Elke eerste en derde zondag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur
Waar? Natuur Vriendenhuis Eijckhold. Valkenburgerweg 72 in Heerlen.

Contributie: € 6.00 per geplande wandelmiddagHeppieclub  (vanaf 18 jaar)

Deze club bied je de mogelijkheid om mensen te leren kennen, leuke dingen te doen en vrienden te maken. Denk bijvoorbeeld aan een avondje stappen, theaterbezoek, naar de bioscoop, uit eten, wandelen, bowlen, enzovoorts. Elke maand krijg je een uitnodiging voor de nieuwe activiteit. Je kunt dan zelf bepalen of je je wilt aanmelden. Dit is dus een hele leuke club voor jonge thuiswonende cliënten en mensen die zelfstandig wonen die hun sociale netwerk willen vergoten. Uiteraard mogen mensen die in een woonvorm wonen ook gewoon aansluiten.


Wanneer? Eens per maand op verschillende tijden en verschillende dagen
Waar? Afhankelijk van de activiteit die wordt gepland.

Contributie: € 4.00 per maand. De kosten van de activiteit zijn afhankelijk van de activiteit die jullie gaan doen. Maandelijkse deelname is niet verplicht. Maandelijkse contributiebetaling wel. Wij sturen hiervoor per half jaar een factuur.Vriendenclub Parkstad (vanaf 30 jaar)

Deze vriendenclub voor cliënten vanaf  30 jaar, die hier de mogelijkheid hebben om andere mensen te leren kennen, vrienden te maken en samen leuke activiteiten te doen. Bijvoorbeeld een avondje stappen, theater- of bioscoopbezoek, uit eten, wandelen, bowlen enzovoorts. Elke maand krijg je een uitnodiging voor een nieuwe activiteit. Je kunt dan zelf beslissen of je mee wilt doen. Dit is dus een hele leuke club voor thuiswonende cliënten en mensen die zelfstandig wonen die hun sociale netwerk willen vergoten. Uiteraard mogen mensen die in een woonvorm wonen ook gewoon aansluiten.


Wanneer? Eens per maand op verschillende tijden en verschillende dagen
Waar? Afhankelijk van de activiteit die wordt gepland.

Contributie: € 4.00 per maand. De kosten van de activiteit zijn afhankelijk van de activiteit die jullie gaan doen. Maandelijkse deelname is niet verplicht. Maandelijkse contributiebetaling wel. Wij sturen hiervoor per half jaar een factuur. 


 


 

Informatie opvragen en aanmelden kan bij  Radar Vrije Tijd
telefoonnummer 088-3505081, e-mail vrijetijd@radar.org

Hier kun je ook terecht voor vormen van vrijetijdsbesteding die (nog) niet in het huidige aanbod zitten