Iris Piepot externe coach CCR

interview door Bjorn Cremer

Hoe vond jij het bij de centrale cliëntenraad?

Ik vond het hartstikke leuk ik vind heel erg fijn om te weten te komen wat er in iedere woonvorm speelt. Welke dingen onduidelijk zijn of wat jullie prettig of minder prettig vinden, het is fijn om jullie kant van het verhaal  ook eens te horen.

Wat ga je missen aan de cliëntenraad Brunssum?

Ik heb natuurlijk een andere functie in de cliëntenraad, ik wordt nu externe coach, dat is heel anders dan een interne coach, nu moet ik andere raden gaan ondersteunen en begeleiden. Dat vind ik een leuke kant van het verhaal dat ik op andere plekken terecht kom, andere mensen en cliënten leer kennen, andere hoofden. Dan kan ik ook kijken wat is anders dan de raad in Brunssum waar ik de hele tijd heb ingezeten.

Vind je het leuk om Lies te vervangen en de baan over te nemen?

Het is een uitdaging! Lies heeft het al heel lang gedaan, alle cliënten kennen Lies, mij nog niet zo goed. Het is voor mij ook een hele uitdaging om het vertrouwen van de cliënten te winnen en ook dat ze weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen komen. Ik vind het wel leuk maar ik denk dat er ook moeilijk dingen aan vast zitten. Sommige mensen zijn er emotioneel onder dat Lies weg gaat, Lies heeft al zeker 20 jaar begeleid en ze kennen haar veel beter dan mij.

Zou je deze baan voor altijd willen doen?

Ik heb er voor gekozen om het te combineren ik ben nog altijd hier op Jacintahof als begeleidster en ik zou het altijd willen blijven combineren, ik vind het allebei heel erg leuk. Ik heb nu een maand samen met Lies de raden begeleid. Vanaf september ga ik het alleen doen, dan zal het ook anders zijn. Of ik dit voor de rest mijn leven wil doen, dat weet ik niet. 

Wil je niet liever bij de raad van Brunssum blijven?

Dat had ik graag gewild, maar 2 externe coaches in de raad wordt te duur. Helaas moet ik hier in Brunssum een stapje opzei zetten. Jullie gaan straks met Daniële op zoek naar een nieuwe interne coach!

 interview Bjorn Cremer 2015


Reacties (0)

Reactie toevoegen +