Medewerker in Beeld; Femke vertelt over Antwan
Antwan wilde heel graag zelfstandig wonen. Begeleidster Femke vertelt in deze korte film over onze aanpak, hoe Antwan zich heeft ontwikkeld en nu zelfstandig woont in zijn eigen appartement.
De nieuwe Echo Online is uit!
Geen gedrukt magazine meer maar een online nieuwsbrief waarin we cliënten, ouders en verwanten en verwijzers en relaties informeren en inspireren.
Rick Heckmanns voelt zich thuis bij Roda JC Werkt
Rick dacht niet dat hij het kon, werken in het grote Roda JC stadion. Maar waar hij dacht dat zijn autisme hem in de weg zou zitten gaat eigenlijk alles vanzelf
Zelf&Co draagt filmportretten over aan De Vereniging Limburg
Op de bijeenkomst van de coöperatie Zelf & Co bij Athos op woensdag 20 juni jl. hebben de partners besloten om na vier jaar dit initiatief te beëindigen. Zelf & Co is in 2014 opgezet met het oog op de veranderingen die in 2015 gingen plaatsvinden in de WMO en is een samenwerkingsverband van vijftien zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en andere (overheids)organisaties die actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg.
Kwaliteit verbeteren? Radar doet het zó!
Teams die gestructureerd met elkaar in gesprek gaan over kwaliteit. Die zelf bepalen wat anders en beter kan en zich daardoor eigenaar voelen van die verandering. Met als gevolg een stevige verbetering van de kwaliteit van zorg en ondersteuning op het gebied van werken, wonen, leren en vrije tijd. Anders gezegd: het kwaliteitsmanagementsysteem van Radar werkt! Jean-Pierre Giesen, MT-lid en Rob Boehlé, hoofd WV Hereweg, leggen uit hoe dat kan.
"Ik haal er voldoening en lol uit"
Binnen de grote groep vrijwilligers die actief is bij Radar, is ook een aantal medewerkers die zich in hun vrije tijd inzetten voor onze cliënten. Ellen Merckelbagh, HRM servicedesk medewerkster bij Radar, is een van hen
1ste project gaat van start: Radar Runs
Radar Runs is het eerste Radar project dat gerealiseerd wordt met ondersteuning vanuit het Tjeu Blommaert Innovatiefonds. Radar Runs is een sportief project waarbij cliënten van Radar gaan deelnemen aan obstakelruns. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat getraind worden. En dat gebeurt in een groep samen met buddy’s.
Mijn werkplek – Seph Braun
Mijn naam is Seph Braun en ik ben sinds 2007 werkzaam bij Radar. De eerste 4 jaar als regiomanager Kind & Jeugd. Tijdens de reorganisatie in 2010 ben ik een jaar hoofd geweest van een vijftal voorzieningen in Maastricht. Sinds 2011 ben ik werkzaam als Manager Vastgoed
Vers bloed voor Centrale Cliëntenraad
Medezeggenschap, daar hangen wij de vlag voor uit. Om de zoveel jaren zijn er dan ook verkiezingen en nemen nieuwe leden zitting in de diverse medezeggenschapsraden. Bij de verkiezingen voor een nieuwe Centrale Cliëntenraad Cliënten waren maar liefst 55 kandidaten.
Equipe Ravel wacht pittige uitdaging
Het is nog een paar nachtjes slapen voor de deelnemers van Equipe RaveL, maar dan mogen ze dan ook eindelijk in de bus stappen naar de Vogezen. Daar wacht hun op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni een uitdagende route met als uiteindelijke smaakmaker de beklimming van de 13 kilometer lange Ballon d’Alsace.
Monique Heffels nieuwe bestuurder Radar
Monique Heffels, sinds 2013 lid Raad van Bestuur bij LEVANTO Groep, start op 15 september als bestuurder bij Radar.
Opening Expositie Beestenboel
Vanaf 22 juni tot met 1 november is in galerie Ut Glaashoes van Radar* de expositie ‘Beestenboel’ te zien. Met kunstwerken van een enthousiaste groep mensen met een verstandelijke beperking die overdag in atelier Ut Glaashoes werkt
Zelf&Co; de muziek heeft me weer vreugde gebracht
Na haar scheiding en verhuizing naar Kerkrade voelde Frieda zich buitengesloten. Er was niets meer om naar uit te zien, haar leven stond stil.
Cliëntenweb interviewt Flikken-ster Angela Schijf
Er werken een paar echte Flikken Maastricht fans bij het Cliëntenweb van Radar. Mariska Snel wist een interview te regelen met hoofdrolspeelster Angela Schijf.
Jeugdwebsite Radar is online
Leuk nieuws: onze jeugdwebsite is online! Vanaf nu leest u op www.radar-jeugd.org alles over ons jeugdzorg aanbod.
Extra investeren in kindveilige omgeving
Extra investeren in een veilige omgeving voor het kind, in de onderlinge samenwerking en samen de uitdaging aangaan om kinderen zorgeloos op te laten groeien.
De week van de Lentekriebels
Na het succes en de enthousiaste reacties van vorig jaar, wordt ook dit jaar weer een Week van de Lentekriebels georganiseerd binnen Radar.
Samen werken aan kwaliteit
In 2017 hebben we hard gewerkt aan de kwaliteit van onze zorg en begeleiding om dit waar te maken. Hoe we dat hebben gedaan en wat het heeft opgeleverd, leest u in ons online kwaliteitsrapport 2017
Trainingstraject LVB-jongeren
Sinds kort biedt woonvorm Tacitusstraat in de wijk Bekkerveld in Heerlen, naast de reguliere zorg, een intensief trainingstraject aan voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) die een stap willen zetten naar zelfstandig wonen.
Saamhorigheid basis van Equipe RaveL
"De collegialiteit onder elkaar is geweldig, ook op de zondagen dat we met zijn allen samen fietsen. Of de cliënten en de buddy’s die deelnemen nu uit Kerkrade of uit Maastricht komen, iedereen helpt elkaar onderweg en dat is toch erg belangrijk. Dan ben je zelf ook gemotiveerd om te gaan. Saamhorigheid is echt de sterkte kant van Equipe RaveL.”
Mijn Werkplek - Angelique Langen
Ik ben Angelique Langen en ben al meer dan 20 jaar werkzaam bij Radar. Mijn Radarcarrière ben ik gestart als begeleidster en later coördinerend begeleidster bij woonvorm Flat 25 (voorloper van woonvorm Ons Limburgstraat). Wat heb ik daar veel meegemaakt, plezier en verdriet met cliënten gedeeld en ontzettend veel geleerd.
Bestuurder Frans Wilms stopt bij Radar
Op 1 september aanstaande beëindigt Frans Wilms op eigen verzoek zijn functie als bestuurder bij Radar. Na acht jaar met veel plezier en enthousiasme als bestuurder werkzaam te zijn geweest, gaat hij zich helemaal toeleggen op het begeleiden, inspireren en trainen van mensen in verbindend leiderschap.
Deel 3 interview met RvT; Radar zit in ons hart
Chantal, Mariska en Henry interviewde de Raad van Toezicht van Radar. In een drieluik wordt het interview de komende tijd op het Cliëntenweb gepubliceerd. Vandaag deel 3.