Positieve beoordeling kwaliteitsmanagementsysteem
De afgelopen jaren hebben we, onder de noemer van Samen werken aan kwaliteit, hard gewerkt aan het verbeteren en borgen van de kwaliteit van onze zorg en ondersteuning.
In de week van 19 november hebben we ons kwaliteitsmanagementsysteem door een onafhankelijke auditor laten toetsen.
Cliënten spelen Sociale Slimmeriken
Bianca, Marighilene, Mariska, Nathalia en Henry spelen het spel Sociale Slimmeriken. Een bordspel waarbij je samen meer te weten komt over nieuwe, digitale media en waarbij je dilemma's bespreekt.
Woonvorm Caberg 'van sloop naar nieuwbouw'
De sloop is achter de rug en binnenkort wordt er een start gemaakt met het begin van de bouwwerkzaamheden. In het oude pand aan de Papyrussingel 2 in de wijk Caberg woonde sinds 1983 een groep van 21 mensen, voornamelijk ouderen met een verstandelijke beperking, bij en met elkaar. De jaren kregen echter vat op het gebouw
Mijn werkplek - Procesondersteuner Nancy Veenhof
Mijn naam is Nancy Veenhof en ik ben werkzaam bij Radar sinds 1 mei 2008. Dat doe ik met heel veel plezier. Sinds een paar jaar werk ik als procesondersteuner in cluster Heerlen op de voorzieningen DOL en Woonvorm Meezenbroek, Woonvorm Grasbroek, Woonvorm Tacitusstraat, Dagbesteding in Klimmen (voorheen zorgboerderij Nuje Caris), Alles Kidts en de Naschoolse begeleiding. Daarvoor werkte ik als procesondersteuner in cluster Maastricht, Heuvelland en Parkstad
Vrijwilligster Jeanny “Ik spring bij waar ik nodig ben”
“Rondzwerven, dat is wat ik doe en dat vind ik heerlijk. Waar ik nodig ben daar spring ik bij. Is er iemand ziek dan neem ik die taken over. Liggen de herfstbladeren op een hoop bij de voordeur, dan ruim ik die op. Maar het mooiste is toch wel om met de kinderen aan de slag te gaan. Mijn vroegere hoofd zei altijd dat liefde voor de kinderen belangrijker is dan een diploma.” Het zijn de woorden van Jeanny Duckers, vrijwilligster en al jarenlang kind aan huis bij KBC De Grummelkes in Cadier en Keer.
Nieuwe expositie 'Vergezichten' in Glaashoes
Vanaf 23 november 2018 tot met 1 maart 2019 is in galerie Ut Glaashoes de expositie ‘Vergezichten’ te zien.
Ontdek jouw baan in de zorg!
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of denk je na over een carrière-switch? De banen- en opleidingsmarkt van de Limburgse Zorg kan jouw misschien helpen met het maken van je keuze.
Start campagne Ik Zorg
Op 1 november start de landelijke publiekscampagne Ik Zorg. De campagne, die zo’n 3,5 jaar gaat lopen, heeft als doel méér mensen te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Ook moet het imago van werken in onze sector verbeteren.
Sandra werkt bij Ronald Mcdonald Kindervallei
Sandra Steentjes werkt al acht jaar met veel plezier bij Ronald McDonald Kindervallei in Houthem. Samen met andere cliënten van Radar zorgen zij ervoor dat de gezinnen zich helemaal thuis voelen en extra in de watten worden gelegd.
Weer een stapje richting formele start van JENS op 1 januari 2019
Op 5 september is de coöperatie JENS definitief gegund voor de uitvoering van de basishulp jeugd in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal voor de periode 2019-2022. De coöperatie wordt gevormd door Alcander, Koraal, Meander, Mondriaan, Radar, Welsun en XONAR
Henry van Cliëntenweb ontmoet bestuurder Monique Heffels
In het prachtige park van boerderij-kwekerij Den Hoof in Valkenburg spreekt Henry Verbroekken van het Cliëntenweb met onze nieuwe bestuurder Monique Heffels. Wat drijft haar en wat wil ze voor Radar betekenen?
Lees hier nieuwsbrief Echo Online #02
De nieuwe Echo Online nieuwsbrief is uit. Met daarin o.a. een kennismaking met de nieuwe bestuurder van Radar, psychiatrische problematiek bij cliënten en de al 8 jaar durende samenwerking met Ronald McDonald Kindervallei in Houtem.
Ben jij ook op het Cliëntenfestival?
Op zaterdag 10 november organiseert Radar voor álle cliënten van Radar en voor álle leeftijden een Cliëntenfestival
Meld je aan voor de Week van het Zorgeloze Kind
De jeugdzorg is continu in ontwikkeling en de afgelopen jaren is er veel veranderd. De transitie van de jeugdzorg vraagt veel van betrokken partijen, waarbij ieder eigen belemmeringen en kansen ervaart. Maar er is duidelijk één gezamenlijk doel; goede zorg voor kinderen, jeugdigen en gezinnen.
Mijn Werkplek - begeleidster ACT theater Mandy Bosch
Mijn naam is Mandy Bosch en ik werk eigenlijk nog niet zo heel lang binnen Radar. Sinds een jaar werk ik met heel veel plezier binnen bij ACT theater in de functie van Begeleider B. ACT theater is een werkplek waar dagbesteding wordt aangeboden aan cliënten die affiniteit hebben met theater maken en graag in de spotlight staan
"Ik trok gewoon de stoute schoenen aan"
Ze voelde zich geïsoleerd nadat ze door een ziekte in de WGA terechtkwam. De sociale contacten miste ze en dus werd het tijd om daar iets aan te gaan doen. Op internet vond Angelique Waltmans de pagina www.vrijwilligers.nl en al gauw was de juiste vrijwilligersvacature gevonden. Om de hoek, op loopafstand lag wijkcentrum De Pastorij. Daar zocht Radar een vrijwilliger
Definitieve gunning basishulp jeugd gemeente Heerlen, Landgraaf en Voerendaal
JenS ondertekening Heerlen-
Met trots laten wij weten dat de coöperatie die wij samen vormen met Alcander, Koraal, Meander, Mondriaan, Xonar en Welsun definitief is gegund in de aanbesteding van de basishulp jeugd in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.
Sponsoractie AH voor tuin WV Rochusstraat
Onthulling sponsorbedrag door filiaalleider Ger Gootzen
De bewoners van woonvorm Rochusstraat in Kerkrade wilden al jaren meer gebruikmaken van hun tuin, waar eerst een tweehonderd jaar oude beuk stond die onlangs gesneuveld was, maar beschikten niet over de financiële middelen.
Medewerker in Beeld; Femke vertelt over Antwan
Antwan wilde heel graag zelfstandig wonen. Begeleidster Femke vertelt in deze korte film over onze aanpak, hoe Antwan zich heeft ontwikkeld en nu zelfstandig woont in zijn eigen appartement.
De nieuwe Echo Online is uit!
Geen gedrukt magazine meer maar een online nieuwsbrief waarin we cliënten, ouders en verwanten en verwijzers en relaties informeren en inspireren.
Rick Heckmanns voelt zich thuis bij Roda JC Werkt
Rick dacht niet dat hij het kon, werken in het grote Roda JC stadion. Maar waar hij dacht dat zijn autisme hem in de weg zou zitten gaat eigenlijk alles vanzelf
Zelf&Co draagt filmportretten over aan De Vereniging Limburg
Op de bijeenkomst van de coöperatie Zelf & Co bij Athos op woensdag 20 juni jl. hebben de partners besloten om na vier jaar dit initiatief te beëindigen. Zelf & Co is in 2014 opgezet met het oog op de veranderingen die in 2015 gingen plaatsvinden in de WMO en is een samenwerkingsverband van vijftien zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en andere (overheids)organisaties die actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg.
Kwaliteit verbeteren? Radar doet het zó!
Teams die gestructureerd met elkaar in gesprek gaan over kwaliteit. Die zelf bepalen wat anders en beter kan en zich daardoor eigenaar voelen van die verandering. Met als gevolg een stevige verbetering van de kwaliteit van zorg en ondersteuning op het gebied van werken, wonen, leren en vrije tijd. Anders gezegd: het kwaliteitsmanagementsysteem van Radar werkt! Jean-Pierre Giesen, MT-lid en Rob Boehlé, hoofd WV Hereweg, leggen uit hoe dat kan.