Klachten

Klachten? Blijf er niet mee rondlopen!

Persoonlijk welbevinden van de cliënt staat bij Radar voorop. Wensen, behoeften en eigen capaciteiten van de cliënt en zijn netwerk bepalen de zorg en ondersteuning die geboden wordt. Daar maken we samen afspraken over. En natuurlijk streven wij ernaar om de afgesproken ondersteuning zo goed mogelijk uit te voeren.

Wij horen het natuurlijk heel graag als dat lukt. Maar wij horen het net zo graag als iemand níet tevreden is. Want bij Radar beschouwen wij iedere klacht als een advies. Een mogelijkheid om het beter te doen. Zowel voor één individuele cliënt, als voor al onze andere cliënten.

Een klacht is een signaal
Radar staat open voor klachten. Voor alle soorten klachten, groot én klein. Iedere klacht nemen wij serieus en naar ieders klacht wordt zorgvuldig geluisterd. Wij doen er alles aan om gezamenlijk en in goed overleg tot een passende oplossing te komen. En hoe eerder wij het weten, hoe gemakkelijker en sneller dat vaak is. Blijf dus niet rondlopen met onvrede en laat een zorg geen klacht worden, maar praat erover. Want alleen dan kan er iets aan gedaan worden.